Släkten värst när VH föll

Ni känner till det gamla uttrycket "Släkten är värst". Och jodå. Ibland kan det vara så. När Tranås vann med 4–2 mot Vimmerby, gjordes tre av målen av tidigare VH-spelare.

När Tranås besegrade Vimmerby, så gjordes tre av målen av tidigare VH-spelare.

När Tranås besegrade Vimmerby, så gjordes tre av målen av tidigare VH-spelare.

Foto: Karl Edgren

Ishockey2019-01-25 22:20

Kristoffer Backman var först ut när han redan efter drygt två minuter snyggt styrde in 1–0 för ett poängjagande Tranås. Senare i matchen var det dags för en annan före detta Vimmerby-spelare att presentera sig. Två gånger om till och med.

– Vi behövde verkligen tre poäng efter fyra raka torskar. Och det var såklart skönt att göra 3–1-målet för mig i det läget. Jag kom från båset och fick en perfekt passning från Anton Blomberg. Det var bara att försöka få pucken på mål – och den gick ju in, säger Marcus Schelin med ett skratt.

Det var även han som definitivt satte punkt för derbyt, då han på ett något märkligt sätt fick in 4–2-målet.

– Ja, haha. Jag försökte få ut pucken i mittzon när Vimmerby tryckte på. Den kom på högkant och ändrade riktning och gled in i mål.

Hur var taktiken inför matchen?

– Vi försökte komma ut hårt och ta tag i matchen direkt. Det tycker jag vi lyckades med. Och sett över 60 minuter vinner vi helt rättvist.

Vad betyder den här segern för er?

– Jättemycket. Nu ska vi åka till Visby i tre dagar och det är skönt att vi fick med oss en vinst till den trippen. Det blir så mycket lättare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!