Doldisen klev fram och avgjorde: "Bidrar med energi"

Håll tätt bakåt och ta tillvara på chanserna framåt. Det var segerreceptet för Vimmerby Hockey borta mot Skövde som slutade 4–1. "Jag tycker att vi spelar moget och kontrollerar matchen som vi vill", sa VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Carl Sjöberg och Johan Norberg blev matchvinnare för VH mot Skövde.

Carl Sjöberg och Johan Norberg blev matchvinnare för VH mot Skövde.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-02-04 18:59

Efter en trevande och chansfattig inledning tände matchen till mot slutet av första perioden. VH fick chansen i spel fem mot fyra, men hade märkbart svårt att få till spelet där. Istället skapade Skövde en jättechans när de blivit fulltaliga och var närmast att ta ledningen.

Därför kom Carl Sjöbergs ledningsmål för VH minuten före periodpausen lite som en blixt från klar himmel. Han trampade in i slottet och satte dit pucken med ett distinkt skott.

– Power play har blivit lite av ett spöke för oss. Under hösten klaffade det extremt bra, men nu stämmer det inte alls. Det behöver vi jobba på.

En bit in i andra perioden lyckades VH med konsten att leverera i box play. Isac Göransson snappade upp en slarvig passning och sprätte in pucken mellan benen på målvakten.

– Vi gör det riktigt bra i box play. Det kan vi ta med oss.

Skövde lyckades sedan spräcka nollan i ett 2 mot 1-läge där Erik Möller sköt distinkt vid bortre stolpen. VH fick ändå med sig två mål upp inför slutakten efter att Johan Norberg gjort sitt första mål i Allettan. Backen trampade in på mål och bjöd på en riktigt läcker fullträff.

undefined
Johan Norberg bjöd på sitt första mål i Allettan.

– Det var roligt för Johan. Han är en härlig kille som alltid bidrar med energi till laget och sliter hårt defensivt. Jag såg också hur mycket det betyder för honom att få göra mål också på hur intensivt han firade efteråt, sa Sylvegård.

I tredje perioden var sedan Skövde aldrig nära att hota. VH fick matchen dit de ville och just när hemmalaget gjorde sig redo för sin slutforcering punkterade Carl Sjöberg matchen med sitt andra mål för kvällen.

– Vi gör en stabil bortamatch. Vi bjuder inte dem på så mycket och de chanser Skövde får till hanterar Robin (Christoffersson) i målet väldigt bra. Sedan tycker jag att fjärdekedjan med Carl Sjöberg, Isac Göransson och Gustav Karlsson sticker ut. De bidrar med tre mål och visar att vi har bra bredd i laget.

Segern innebär att laget toppar serien på 27 poäng. De har 16 poäng ned till niondeplacerade Mariestad med sju omgångar kvar att spela.

– Vi ska njuta av segern och sedan ladda om för Kristianstad hemma på onsdag.

Skövde–VH 1–4

Första perioden: 0–1 (18.58) Carl Sjöberg (Isac Göransson, Erik Fernhall).

Andra perioden: 0–2 Isac Göransson (Spel fyra mot fem), 1–2 (36.01) Erik Möller, 1–3 (37.21) Johan Norberg.

Tredje perioden: 1–4 (53.34) Carl Sjöberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!