Slog FBK-spelaren i ansiktet – stängs av

Två SHL-spelare anmäldes till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd. Leksands John Quenneville för att ha knuffat bort handen på en domare och Frölundas Mats Rosseli Olsen för ett slag i ansiktet på Per Åslund. Nu stängs spelarna av i en respektive två matcher.

Mats Rosseli Olsen i situationen som fick honom anmäld.

Mats Rosseli Olsen i situationen som fick honom anmäld.

Foto: Adam Ihse/TT

Ishockey2022-10-16 10:42

John Quenneville anmäldes efter en situation i samband med första periodens slut i 2–1-segern mot Växjö i lördags. 26-åringen hamnade i en dispyt med Växjös Brian Cooper och hölls undan av domaren varpå Quenneville knuffade till domaren.

"I slutet av första perioden fångar jag upp John Quenneville utifrån att det varit en situation tidigare. Därav vill jag snabbt få honom av banan. Jag misstar utgången närmast LIF-båset för deras utgång och initierar kontakt för att styra av honom. Han knuffar då undan min hand och säger att han ska av längre bort", säger domaren i anmälan.

Disciplinnämnden stänger av Quenneville i en match och motiverar det med att den fysiska kontakten med domaren var medveten och all otillbörlig kroppskontakt mot en domare ska bestraffas. Däremot bedöms kontakten vara av det lättare slaget.

Frölundas Mats Rosseli Olsen anmäldes för att ha slagit Färjestads Per Åslund i ansiktet i lördagens 3–7-förlust. Han stängs av i två matcher och får även böta 16 250 kronor.

Disciplinnämnden motiverar beslutet på följande sätt:

+ "Slaget mot huvudet har skett uppsåtligen samtidigt som Mats Rosseli Olsen hållit fast i motspelarens huvud med sin andra hand."

+ "Förseelsen är respektlös och potentiellt farlig."

+ "Slaget har medfört risk för skada, vilket Mats Rosseli Olsen måste ha insett."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!