Hockeylivet leker för Kapten Karlsson: "Känns bra"

Bra flow. Tja, Jakob Karlsson kan sannerligen inte klaga. Eller vad sägs om detta: I fredags slog han klubbrekord, Vimmerby Hockey toppar tabellen – och i söndags gjorde han fyra poäng i toppmötet mot Eskilstuna. "Det är roligt och känns bra", säger kaptenen.

Jakob Karlsson har fått jubla många gånger genom årens lopp. I fredags slog han klubbrekordet som den spelare som gjort flest antal poäng någonsin. I söndags fyllde han på med  fyra nya på kontot...

Jakob Karlsson har fått jubla många gånger genom årens lopp. I fredags slog han klubbrekordet som den spelare som gjort flest antal poäng någonsin. I söndags fyllde han på med fyra nya på kontot...

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2023-02-06 07:00

 Visst, det var ju bara en fråga om när. Det skedde i fredags. Då slog Jakob Karlsson till med två fina mål mot Segeltorp och gick upp som ensam rekordinnehavare i Vimmerby Hockeys poängliga genom tiderna. Han gjorde sitt 313:e och 314:e poäng i VH-dressen och passerade backikonen Christian Widéen. 

Stort förstås. 

– Klart att det är lite speciellt och roligt. Det har varit många skickliga spelare i VH genom åren. Jag själv har spelat med många av dem, säger Jakob Karlsson en stund efter segermötet borta mot Eskilstuna Linden och tillägger:

– Jag har faktiskt aldrig spelat här. Och vilken fin anläggning de har, med flera isytor och bandy och fotboll samlat på samma ställe.

Av bara farten och kanske i ruset av att vara ny rekordman, låg han bakom Vimmerbys fyra första mål mot Eskilstuna. Ett gjorde han själv, snyggt dessutom, och spelade fram till tre andra. 

– Det var en bra match av oss, absolut. Vi hade mycket puckinnehav och vann helt rättvist, men det var lite obehagligt då vi bara hade 2–1 inför sista perioden. 

Nu löste det sig behändigt ändå. Vinsten med 5–2 var odiskutabel. 

Karlsson berättar att det är ganska många som hört av sig och grattat honom efter att han slog rekordet, däribland tidigare kedjekamrater som Markus Modigs, Jesper Kokkonen och Björn Jonason. Kan tänka att nuvarande lagkamrater gjorde detsamma efter hans uppvisning i söndags. 

– Vår kedja (spelar med Anton Carlsson och Eddie Levin) har fått bra flyt i spelet sista matcherna och också gjort en hel del mål. Vi hade några sämre insatser där ett tag, men nu är det bra igen.

Med fem omgångar kvar att spela toppar VH serien, fyra pinnar före Kallinge och åtta före trion Huddinge, Borås och Eskilstuna. Något som Jakob Karlsson förstås har full koll på. 

– Det ser bra ut, men Kallinge är starka nu. Det verkar som att de fått effekt av tränarbytet (Mikael Tisell). För oss gäller det att bara fortsätta och ha bra mentalitet, säger Jakob Karlsson. 

Något han själv haft i många herrans år i Vimmerby Hockeys tjänst. Vinnarinstinkten och det hårda jobbet är självklara ingredienser i hans spel och har tagit honom till den bärande spelare han är i VH. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!