Slutjublat för Hedblad

De senaste sex åren har Joacim Hedblad varit den kanske mest pålitlige poängplockaren i Västerviks IK. Men nu är det slut, meddelar han.

Joacim Hedblad lägger av.

Joacim Hedblad lägger av.

Foto: DANIEL ERIKSSON

ishockey2018-05-17 15:50

Det var via ett Twitter-inlägg som Hedblad förkunnade till allmänheten att karriären nått vägs ände.

”Att säga ifrån sig möjligheten att spela i Västervik och vara en del av den förening som man tillsammans skördat stora framgångar med i totalt sju säsonger är otroligt svårt”, skriver han bland annat. Inlägget fick snabbt många svar från tidigare lagkamrater som Ludvig Engsund, Victor Öhman och Christopher Fish, som samtliga kom med lyckönskningar.

"Svårt beslut"

När Sporten når Hedblad utvecklar han sitt resonemang.

– Det har legat i bakhuvudet en tid men det var också ett svårt beslut. Jag tog det för ungefär en vecka sedan, så jag har väl hunnit landa i det någorlunda. Man har verkligen gillat att spela hockey, säger han.

Det är många faktorer som spelat in i beslutet.

– Jag har haft bra villkor med det civila de senaste åren och fysiskt hade jag kunnat spela vidare, även om man påminns om skavankerna nästan varje dag under säsongen. Dagen efter match känns knät ordentligt, till exempel.

Kan återkomma

Tiden som låses upp kommer slukas av de två sönerna – och om det blir en återkomst till hockeyn i en annan roll återstår att se.

– Just nu är det nog inte aktuellt, vi får se när barnen blir äldre om de vill spela hockey, då är det nog inte otänkbart att jag är med på något sätt.

När han blickar tillbaka på karriären är det en säsong som sticker ut från mängden.

– Året vi gick upp i HockeyAllsvenskan var otroligt. Det gick ju så jäkla bra för laget och även för mig. Den glädjen vi hade i laget då var härlig att vara en del av och vi vann i stort sett allting.

Viktig pjäs

Joacim Hedblad gjorde en säsong i VIK 2009/10 innan det blev två år i Vimmerby. Därefter återvände han till VIK för ytterligare sex säsonger. Totalt spelade Hedblad 286 tävlingsmatcher i VIK och stod för 115 mål och 180 assist för en total poängskörd på 295 poäng.

Mångårige parhästen och kompisen Emil Georgsson, numera sportchef i VIK, säger såhär om sin följeslagares besked:

– Det är riktigt tråkigt så klart. Jocke har ju varit en viktig pjäs i många avseenden i den stomme som vi haft här ett par år nu. Vi försökte få honom att spela vidare men respekterar såklart hans beslut och är tacksam för vad han har gjort för Västerviks IK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!