Slutminuten då allt hände

Kanske var tisdagskvällens match mellan Västervik och Södertälje en något seg och sömnig tillställning. Men i slutminuten exploderade matchen. Då hände allt; tre mål och ett matchstraff på SSK:s Michael Schumacher. – Det var en ren olyckshändelse, jag tappade balansen efter att han tacklat mig, säger Schumacher om slaget över VIK-backen Oscar Karlssons nacke.

VIK-backen Oscar Karlsson blev som tur var inte allvarligt skadad efter det fula överfallet av SSK:s Michael Schumacher. Foto: Mikael Kindman.

VIK-backen Oscar Karlsson blev som tur var inte allvarligt skadad efter det fula överfallet av SSK:s Michael Schumacher. Foto: Mikael Kindman.

Foto:

Ishockey2016-08-25 06:20

Den gigantiske SSK-forwarden, 195 centimeter lång och 92 kilo tung, blev i F1-fart nedbrottad av VIK:s ännu större, 198 cm och 98 kg, Dan Pettersson.

Schumachers fasoner från hans sex säsonger i Nordamerika (OHL, CHL och AHL)gillades inte av VIK:s nye lagkapten.

– Ett riktigt psykbryt. Det brinner i mig när jag ser sådana där fula grejer, de får inte förekomma på en hockeyrink. Nu hoppas jag verkligen att han kommer att bli avstängd under några matcher, säger Dan Pettersson.

Inte allvarligt skadad

Karlsson föll ihop på isen men som tur är blev han inte allvarligt skadad. Han är ”bara lite stel i nacken” och tränade med VIK som vanligt i går.

Karlsson uppfattade inte själv vad som hände, eftersom han fick slaget i nacken, men hela VIK-laget och hela hallen gick i taket.

”Inte medvetet”

– Det är så klart inte bra, oavsett om det är en träningsmatch eller inte. Det får inte hända och kan gå jävligt illa. Det är en medveten handling i mina ögon och det hör inte hemma på en hockeyplan, sa VIK-tränaren Mattias Karlin till Sportbladet efter matchen.

Så här säger SSK:s nyförvärv om det som skedde:

– Jag blev tacklad och tappade balansen. Jag använde klubban för att få tillbaka balansen, det var en ren olyckshändelse att han fick den i nacken, säger Michael Schumacher.

– Jag vill betona att jag aldrig skulle göra så där medvetet, och jag vill be om ursäkt, avslutar Schumacher, som fick matchstraff för tilltaget.

Domaren Richard Magnusson har anmält det hela som ett ”match penalty” till disciplinnämnden, som ännu inte har fattat något beslut i ärendet.

I och med detta får Schumacher automatiskt en matchs avstängning, men det är troligt att han får stå vid sidan av i ytterligare några matcher. Så fult var tilltaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!