Snabb revansch för Brynäs

Brynäs första förlust för säsongen kom på fredagen. Ett dygn senare fick Djurgården sota för det när det revanschsugna Gävlelaget vann med 5–1 på hemmaplan.

Katerina Mrazova gjorde ett av Brynäs mål i 5–1-segern mot Djurgården. Arkivbild.

Ishockey2020-10-10 17:55

Efter lördagens seger toppar Brynäs SDHL-tabellen på 24 poäng, tre före Luleå som dock har en match till godo.

Mot Djurgården var det Hanna Rylander och Lara Stalder som med var sitt mål ordnade en 2–0-ledning i den första perioden. Gästerna reducerade halvvägs in i matchen men hann knappt fira klart innan Josefine Bouveng satte 3–1. Maja Nylén Persson gjorde 4–1 i slutet av perioden och i den sista punkterade poängdrottningen Katerina Mrazova matchen med det avslutande 5–1-målet.

– Det var en riktig bra match, vi höll oss till vår plan i 60 minuter. Vi tog en period i taget och försökte lägga många puckar mot mål, säger tjeckiskan till SVT.

Hon tror att det här kan vara säsongen när Brynäs går hela vägen och bärgar SM-guldet.

– Det kommer inte att bli lätt och det är fortfarande tidigt på säsongen men om vi gör det vi ska så kan vi absolut gå hela vägen.

Linköping, laget som besegrade Brynäs i fredags, vann på nytt. Borta mot Leksand blev det 5–1 och LHC är trea i tabellen, fyra poäng bakom Brynäs.

I botten tog samtidigt nästjumbon AIK en viktig seger, 3–2 hemma mot HV71. De tre poängen gör att AIK bara är en poäng bakom Leksand, strax ovanför strecket.