Snabb revansch för Timrå

Modo skrällde och slog Timrå i söndags. Vinnarkänslan varade bara i ett dygn. Serieledaren tog en snabb revansch – seger med 3–1 – när klubbarna möttes på nytt. –Vi var några irriterade grabbar efter förlusten. Skönt att studsa tillbaka snabbt, säger lagkaptenen Jonathan Dahlén till C More.

Tränaren Fredrik Andersson och hans Timrå fick en snabb revansch på Modo. Arkivbild.

Ishockey2021-01-04 20:40

Sebastian Hartmann visade vägen när tabellettan skakade av sig två raka förluster i ishockeyallsvenskan.

1–0 i spel i numerärt överläge var periodens enda mål.

– Vi kommer ut hårt, sätter en jäkla fart på fötterna och jobbar hårt för varandra. Det var ett tag sedan man gjorde mål, så det är skönt att man är igång igen, sade Hartmann till C More.

Viktor Lodin ökade till 2–0 i andra men Timrå släppte omgående in Modo i matchen när Daniel Sylwander reducerade. Modo låg på hårt för en kvittering med en man mer på isen i slutet av period som Timrå hade övertaget i.

Snabba puckar för Styrman

Apropå att det kan gå undan i ishockey:

Fredrik Styrman, på korttidslån från Luleå, fick beskedet vid 10-tiden på måndagen att han skulle spela för Modo redan på måndagskvällen. Den rutinerade backen slängde in utrustningen i bilen och körde de 50 milen söderut.

– Det var bara att åka, sätta sig och byta om och ut på isen att köra, säger Styrman.

Utflykten blev poänglös, men Modo gav det chansen, plockade ut målvakten och etablerade rejäl press i spel sex mot fem i slutminuterna. I stället för kvittering fick Jacob Blomqvist öppen kasse och gjorde 3–1.

Kevin Elgestal prickade krysset redan efter knappa tre minuter in i matchen mot Södertälje i Himmelstalundshallen, där Vita Hästen jagade sin tredje raka seger.

SSK straffade Hästen

Hästen hade även 2–1 men Södertälje kvitterade två gånger och tog matchen till förlängning och straffar.

Christopher Bengtsson såg till att bonuspoängen hamnade hos Södertälje.

Almtuna och AIK avancerade i tabellen och håller just nu åttondelsfinalplatser. Almtuna vände 1–2 till 5–3 hemma mot Västervik medan AIK slog jumbon Kristianstad borta med 6–3 efter att ha legat under med 0–2.