Snabba mål avgjorde för Linköping

Två mål på drygt två minuter i andra perioden.

Linköpings Matilda Af Bjur, till vänster, jublar tillsammans med Carly Bullock efter 1–0-målet i segermatchen mot Djurgården.

Ishockey2020-10-05 21:50

Det avgjorde för Linköping som besegrade Djurgården på bortaplan med 3–0 i damhockeyligan SDHL.

Matilda Af Bjur och Madelen Haug Hansen slog till inom loppet av 2.31 i början av andra perioden. En skön sekvens för LHC som själva blev nollat av HV71 i förra matchen.

Djurgården hade sina chanser, spelade bland annat fem mot tre i 29 sekunder i början av tredje perioden, men Linköpings målvakt Stephanie Neatby storspelade och räddade 33 skott.

I stället kunde Linnea Johansson fastställa 3–0 med drygt tre minuter kvar att spela.

Fjärde trepoängaren på sju matcher innebär att Linköping avancerar till tredje plats på 14 poäng, sju bakom serieledande Brynäs och tvåan Luleå. Djurgården ligger kvar på femte plats.