Snabba mål när Björklöven utjämnade

Tre mål inom loppet av drygt fyra minuter. Det blev segerreceptet för Björklöven när laget utjämnade semifinalserien mot Karlskoga i hockeyallsvenskans slutspel.

Alex Hutchings och hans Björklöven utjämnade semifinalserien mot Bik Karlskoga. Arkivbild.

Ishockey2021-04-06 21:27

Umeålaget vann med 5–2 och kvitterade till 1–1 i bäst av sju matcher.

– Vi spelar riktigt bra, det är så här vi ska se ut, sade Björklövens Pontus Andreasson om sitt lags mittperiod som gav 3–0 efter 13–3 i skott.

Alex Hutchings gjorde 1–0 i ett friläge efter 5.50, Andreasson utökade efter klapp-klapp-spel i numerärt överläge efter 9.44 och 23 sekunder senare sköt William Eriksson 3–0.

Ett målryck som Bik Karlskoga inte kunde resa sig ifrån.

Hemmalaget, som vann första matchen efter avgörande i sjätte perioden, fick målvakten Tim Juel skadad i slutet av första perioden och Stefan Steen fick ersätta. Det innebär att Bik Karlskogas redan långa skadelista utökades till fem namn.

Semifinalserien flyttar nu till Umeå där de två nästkommande matcherna spelas.

I den andra semifinalserien leder Timrå över Västervik med 2–0 i matcher.