Snabbt nere på jorden igen

Blytung seger mot jättefavoriten Troja förra helgen. Ännu tyngre förlust hemma mot Nybro Vikings igår. – Av allt bra vi gjorde mot Troja, lyckas vi inte återupprepa någonting i dag. Vi har inte rätt attityd, suckar Vimmerby Hockeys tränare Jeff Hällegard efter 1-3 i länsderbyt.

FÖLL TUNGT. Markus Modigs och hans Vimmerby Hockey föll tungt och kom snabbt ner på jorden efter segern mot seriefavoriten Troja/Ljungby förra helgen. I gårdagens 1-3-match mot Nybro var det inte mycket som stämde. Foto: Ossian Mathiason

FÖLL TUNGT. Markus Modigs och hans Vimmerby Hockey föll tungt och kom snabbt ner på jorden efter segern mot seriefavoriten Troja/Ljungby förra helgen. I gårdagens 1-3-match mot Nybro var det inte mycket som stämde. Foto: Ossian Mathiason

Foto:

Ishockey2016-10-03 06:46

Vimmerby Hockey kom till gårdagens match i HockeyEttan med tre inledande segrar och som uppsnackad favorit.

På andra sidan isen stod gästande Nybro – en, som det skulle visa sig, defensivt väldrillad och offensivt effektiv motståndare.

För Nybros bortainsats i Vimmerby ishall imponerade. Man gjorde det svårt för VH – krympte ytor, låg rätt i skottlinjerna och hade dessutom en storspelade målvakt i Alexander Johansson längs bak.

”Hårt tryck på oss”

Men trots 3-1, i en match där man stundtals blev ganska rejält tillbakapressat och förlorade skotten med 39-21, var Nybro Vikings tränare Andreas Holfelt inte helt nöjd med sitt lags insats.

– Stundtals har vi hårt tryck på oss av ett individuellt skickligt Vimmerby, men vi hittade ändå en väg att hålla dem på utsidan och täcka deras skott. Sedan drar vi på oss alldeles för många utvisningar.

– Den första perioden är vår bästa, men efter den står det bara 0-0. I den andra blir vi stressade, men vinner den ändå med 2-0. En konstig match, ler Holfelt.

”Se oss i spegeln”

Nybro-tränarens snabbanalys av matchen överensstämmer ganska väl med den som gjordes på pressläktaren.

VH kom ut bra första fem minuterna, men sedan handlade det en hel del om Nybro.

– Alla ville delta i anfallsspelet, medan försvarsspelet tydligen inte var lika intressant, säger VH-tränaren Jeff Hällegard.

I den andra perioden tog Vimmerby över, men ändå var insatsen inte i närheten av det laget visade upp mot Troja/Ljungby.

– Av allt bra vi gjorde mot Troja, lyckas vi inte återupprepa någonting i dag. Det går för sakta att komma till avslut, de hinner täcka och vi spelar mest runt, runt, säger Jeff Hällegard.

– Samtidigt är Nybro jäkligt bra. Men alla vi i och kring laget måste se oss i spegeln i morgon. Det här är en ren attitydfråga, säger hans assisterande kollega Eric Karlsson.

Östman gav hopp

Nybros 1-0 kom i numerärt överläge knappt fem minuter in i mittperioden.

2-0 var ett första klassens slumpmål, där Martin Olsson slängde in pucken framför mål från ingen vinkel alls, den tog i ryggen på en VH-back och rakt upp i Viktor Kokmans nättak.

Till den tredje perioden ändrade VH:s tränarpar om i alla kedjor, och visst blev det bättre fart på laget – fortfarande dock alldeles för dåligt pucktempo i anfallszon och för omständligt att komma till avslut.

VH:s bäste spelare, tryoutspelaren från allsvenska Pantern, Kalle Östman, skickade in ett stenhårt direktskott till 1-2 med sex minuter kvar, men närmare än så kom inte Vimmerby.

Istället blev duktige Nybro-backen Viktor Bolin tvåmålsskytt då han satte 3-1 via stolpen strax därefter.

Vimmerby Hockeys tränare Jeff Hällegard kunde dock, efter en stunds funderande, hitta något positivt med matchen:

– Nu tror jag att alla förstår att man alltid måste vara ödmjuk inför uppgiften, sa han.

Resultat

Vimmerby-Nybro 1-3 (0-0, 0-2, 1-1)

Målen: 0-1 (24:34) Viktor Bolin (Erik Lindström, Fabian Ilestedt), sp 5 mot 4, 0-2 (38:16) Martin Olsson (Rasmus Djerf, Linus Olsson), 1-2 (53:37) Kalle Östman (Petter Runesson, Karl Johansson), sp 5 mot 4, 1-3 (56:04) Viktor Bolin (Erik Lindström, Fabian Ilestedt), sp 5 mot 4.

Skott: 39-21 (10-11, 10-6, 19-5).

Utv, Vimmerby: 5x2 min. Nybro: 8x2 min.

Domare: André Hiljanen, Växjö.

Publik: 825

Tuppar: 3: Kalle Östman, 2: Oscar Josefsson, 1: Dennis Fröland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!