Andersson trivs med större ansvar

Två mål och fyra assist på tre matcher. Isac Andersson har utan tvekan fått en flygande start i Vimmerby Hockey. "Jag har fått mer speltid och större förtroende. Det känns bra", säger han.

Isac Andersson har fått en fin start på sin sejour i Vimmerby Hockey.

Isac Andersson har fått en fin start på sin sejour i Vimmerby Hockey.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2022-02-04 09:00

Den 20-årige forwarden anslöt från Tingsryd i början av förra veckan. Sedan dess har han spelat tre matcher och genomfört ett antal träningar med laget.

– Jag känner att jag har kommit in i Vimmerbys sätt att spela ganska snabbt. Bakgrunden till att jag valde att ta klivet ned från Hockeyallsvenskan till Allettan var att jag ville få mer speltid. Så har det verkligen blivit och jag har känt att jag har fått ta ett större ansvar och bidrar på ett helt annat vis i Vimmerby.

Isac Andersson fick göra sitt första mål för klubben redan i debutmatchen då han stod för 2–0 i öppen kasse mot Hanviken borta. Mot Huddinge borta i onsdags bidrog han med hela fem poäng fördelat på ett mål och fyra assist.

– Det var riktigt kul att det lossnade för laget och att jag kunde bidra med lite poäng också. Jag tycker att det var väldigt starkt av oss att lyfta oss direkt efter den tuffa starten med spel tre mot fem. Sedan var vårt 1–0 starten på målkalaset. Då lade jag upp pucken till Christian Lindberg. Han sköt och pucken studsade på målvaktens benskydd ut till Tatu Kokkola som petade in returen. Då såg vi att det inte behöver vara svårare än så. Dessutom fortsatte vi att ösa på även efter att matchen var avgjord och det var ett gott tecken att vi inte blir bekväma i det läget.

Ikväll väntar Kalmar på hemmais för VH. 

– Kalmar är ett spelskickligt lag, men tar vi bara tag i det från början så kan det gå bra.

Vi direktrapporterar fredagens match på www.vimmerbytidning.se, med start klockan 18:45!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!