SNACKA OM SUCCÉ: Seriesegern i hamn för Virserums SGF

Virserums SGF ångar på i HockeyTrean. I lördags vann man med komfortabla 4-0 (0-0, 2-0, 2-0) mot serietrean Åseda och därmed är seriesegern i hamn.

Robin Jardebrink gjorde VSGF:s första mål mot Åseda och var dessutom en av lagets bästa spelare.

Ishockey2016-11-21 14:30

För att Virserums ska bomma seriesegern krävs det att laget får stryk med ungefär 15 mål i den sista omgången mot serietvåan Lenhovda, och det kommer så klart inte hända.

– Nej, det släpper vi inte. Det här är en stor merit för oss. Det har faktiskt blivit bättre än vad jag kunde tänka mig, säger tränaren Fredrik Pettersson.

– Efter matchen mot Lenhovda i den sista omgången går vi in i en mycket spännande AllTrea med många rutinerade lag, säger Pettersson.

I lördagens match, som lockade hela 248 personer, var det gästerna som vann den mållösa första perioden på poäng.

– De var lite hetare och vassare. Vi gjorde några korrigeringar i paus, började spela för varandra och sedan var vi det bättre laget i resten av matchen, tycker Fredrik Pettersson.

Till slut blev VSGF:S seger komfortabel. Två mål i den andra perioden och två mål i den sista speglade matchbilden.

Bäst i hemmalaget var bröderna Robin och Markus Jardebrink, Richard Lundgren och målvakten Robert Davidsson.

Poänggörare: Andreas Lundgren 1+1, Jim Nordh 1+1, Anton Proos 0+2, Robin Jardebrink 1+0, Linus Skoglund 1+0.

Virserums väg till HockeyTvåan

• AllTrean spelas i två serier (åtta lag i varje) – ettan och tvåan samt de fyra högst tredjeplacerade lagen från HockeyTreans sex serier (inleds söndag 11/12).

• Efter färdigspelad AllTrea (14 omgångar, avslutas 17/2) är lag 1-4 klara för HockeyTvåans kvalserie, lag 5-6 är kvalificerade för PlayOff till kvalserien, medan lag 7-8 har spelat färdigt för säsongen.

• Kvalserien till HockeyTvåan spelas sedan i två grupper med fyra lag i varje (tre stycken lag från HockeyTrean och ett från HockeyTvåan).

• I Kvalserien till HockeyTvåan möter alla lag varandra hemma och borta, totalt sex omgångar. Seriesegraren är klar för HockeyTvåan nästa säsong.