Snacka om viktig seger, VIK

Först seger mot Troja/Ljungby. Och i kväll 5-0 borta mot Vita Hästen. Snacka om viktiga segrar för Västervik.

Västerviks IK krossade Vita Hästen borta och vann med 5-0.

Ishockey2018-02-06 20:12

Vita Hästen har varit något av ett spöke för VIK den här säsongen.

Inte längre. Efter tre raka förluster i vinter blev det storseger mot ett formstarkt Vita Hästen. Ett Hästen som inför matchen hade tre raka segrar i serien. Mot Västervik tog det stopp.

Comebackande Jörgen Karterud var den som satte tonen för VIK, då han påpassligt snodde pucken i mittzon och satte 0-1 redan i den andra minuten. Norrmannen var en pigg injektion i VIK-laget i afton.

Ett Västervik i stort poängbehov gjorde även 0-2, då kaptenen Dan Pettersson slog in en retur i numerärt överläge. Gästerna gjorde en mycket stark förstaperiod.

I mittperioden blev det betydligt tuffare, men då klev målvakten Viktor Östlund fram på allvar. Hästen skapade en mängd bra lägen, inte minst i powerplay, spelformen där de är allsvenskans klart bästa. Men VIK och Östlund kunde de inte överlista.

Istället för reducering för hemmalaget kom 0-3, knappt halvvägs in i perioden. Ett psykologiskt mycket betydelsefullt mål. Victor Öhman tog "köksvägen" och fick på något sätt in pucken i mål bakom Pontus Sjögren.

När sedan Alexander Viklund tryckte in 0-4 tidigt i slutperioden, ja... då var matchen mer eller mindre avgjord. Vita Hästen försökte och försökte, men de kunde inte såra Västervik den här kvällen.

Till slut blev det 0-5 efter ett nytt mål av Dan Pettersson.

I ett hårt kämpade VIK får såklart målvakten Viktor Östlund allra högsta betyg, men alla spelare förtjänar beröm. Desto tråkigare var att backen Erik Gustafsson tvingades utgå skadad i matchen.

Segern innebär att Västervik passerade Troja i tabellen och klättrade över kvalstrecket.

Vita Hästen-Västervik: 0-5 (0-2, 0-1, 0-2)

Första perioden: 0-1 (2.51) Jörgen Karterud, 0-2 (7.27) Dan Pettersson (Oscar Drugge, Andreas Frisk), spel 5/5.

Andra perioden: 0-3 (29.35) Victor Öhman (Christoffer Fish).

Tredje perioden: 0-4 (42.44) Alexander Viklund (Patrik Blomberg, Joacim Hedblad), spel 5/4, 0-5 (51.30) Dan Pettersson (Alexander Viklund).

Utvisningar Hästen: 3x3. VIK: 4x2.

Skott: 9-10, 14-8, 7-10