Snyggt jobbat, Robin! • "En bra födelsedagspresent"

Robin Christoffersson fyllde år i veckan. Och tja, vad kunde passa bättre än att hålla nollan då? Just det. Det var precis vad VH-målvakten gjorde mot Dalen. "Det var en bra födelsedagspresent", sa han med ett garv.

Robin Christoffersson och William Dageryd

Robin Christoffersson och William Dageryd

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2024-02-16 22:25

Robin Christoffersson är tillbaka på allvar. Dalmasen har höga höjder i sitt målvaktsspel, vilket han visat den senaste tiden. Och nu igen, mot Vimmerbys favoritmotstånd Dalen. 

– Jag har en bra känsla här, säger Vimmerbys målvakt en stund efter 3–0-vinsten. 

Vi förstår det. VH har radat upp vinster mot laget från Norrahammar. Nu kom ännu en. 

Du hade inte fasligt mycket att göra, men är det svårare när det är så?

– Ja, generellt är det så, sen tycker jag att det gick bra när lägena dök upp och jag gav laget chansen att vinna. Det kändes bra och så fick jag mycket hjälp också. Vi spelade bättre med "tredjegubben" i försvarsspelet i den här matchen, vilket gjorde att de inte fick så mycket kontringar på oss. 

Robin Christoffersson var nöjd både med lagets och sin egen insats. Han passar också på att hylla VH-klacken som var på plats i Smedjehov:

– Det är en ganska tråkig hall här och klacken betydde mycket för oss. Det är jätteroligt när de stöttar oss på det här sättet. 

När vår pratstund lider mot sitt slut passerar VH-backen William Alftberg och fäller en kommentar om Christofferssons nya bruna strumpor. 

Han visar dem och jodå, det var en födelsedagspresent. I kväll (onsdag) gav han sig själv och VH en minst lika fin present med sitt säkra målvaktsspel och en hållen nolla. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!