Söderberg: "En förändring kan ge en reaktion"

Malmö sparkade tränaren Joakim Fagervall för att lyfta i tabellen. Någon omedelbar effekt gav det inte hemma mot Leksand. –Men att göra en förändring kan ge en reaktion givetvis, säger Malmöcentern Carl Söderberg efter 1–2-förlusten.

Stjärnan Carl Söderberg satte 1–2 i slutskedet av matchen hemma mot Leksand, men Malmö kom aldrig närmare än så.

Stjärnan Carl Söderberg satte 1–2 i slutskedet av matchen hemma mot Leksand, men Malmö kom aldrig närmare än så.

Foto: Andreas Hillergren/TT

Ishockey2022-01-18 21:14

Malmö värvade inför säsongen exempelvis den tidigare NHL-spelaren Carl Söderberg och under säsongen har toppspelare som Fredrik Händemark och Magnus Pääjärvi (skadad just nu) anslutit.

Trots det får Skåneklubben kämpa för sin fortsatta SHL-existens och på måndagen kom beskedet att tränaren Joakim Fagervall får sparken.

– Det var en tuff kväll i går, säger Carl Söderberg.

Han får frågan om hur gruppen har reagerat på beskedet om att Fagervall fick sparken.

– Det har gått en dag, men jag tycker att vi öser på och stod upp för oss själva.

"Vi älskar alla Joakim"

TT: Kan det få en effekt att få in en ny röst i framtiden?

– Ja, absolut. Vi älskar alla Joakim och det handlar inte om personen i fråga. Det är en fantastisk coach och ledare som jag tar med mig mycket av, men att göra en förändring kan ge en reaktion givetvis, säger Carl Söderberg.

Forwarden Emil Sylvegård säger att det senaste dygnet har varit turbulent.

– Man känner ett stort ansvar, "Jocke" är en helt underbar person och ledare. Man känner ett misslyckande också på något sätt, man har svikit "Jocke". Det är inte hans fel bara. Vi sitter i samma båt och nu är det så här, säger Emil Sylvegård.

– Alla får gå till sig själva nu och släppa den där handbromsen som vi har pratat om nästan hela säsongen, fortsätter Sylvegård.

Assisterande tränaren Tomas Kollar fick ta över huvudansvaret mot Leksand, men det slutade med en 1–2-förlust. Bortalaget ledde med 2–0 (Mikael Ruohomaa och Max Veronneau) innan Carl Söderberg reducerade i slutskedet av matchen.

– Vi vill för mycket ibland och då låser det sig lite. I stället för att bara släppa loss, det har vi pratat om nästan hela den här jäkla säsongen, säger Sylvegård.

"Är missnöjda"

Malmö gör inte tillräckligt med mål, enligt Sylvegård. Även Carl Söderberg pekar på spelartruppens ansvar.

– När jag tittar på alla individer har vi ett bra lag, det vet vi om. Vi är några som är missnöjda med de första 33 matcherna på säsongen, men vi vill reda upp säsongen, säger Carl Söderberg.

Tabelltolvan Malmö står kvar på 38 poäng på 33 matcher och det skiljer sju poäng ner till Timrå (som har tre matcher mindre spelade) precis under strecket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!