Fem punkter – det här stack ut i Vimmerbys match

Vimmerby var överlägset mot Mörrum. VH vann med förkrossande 8–0. Vi tog en spaning under matchen och hittade fem punkter som vi fastnade för.

Hugo Ollila har en imponerande poängsvit.

Hugo Ollila har en imponerande poängsvit.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-11-22 21:19

1) HUGO OLLILA

Det börjar likna William Nylander-takter. Ni vet Toronto-forwarden som har en hiskeligt lång svit av poäng. När Hugo Ollila först assisterade till Isac Andersson i början av matchen innebar det att VH-spelaren gjorde poäng för åttonde (!) matchen i rad. Av bara farten satte han själv 3–0 och var på ett riktigt bra spelhumör. Vi tyckte han var allra bäst i Vimmerby i mötet mot Mörrum och som sagt...poängsviten är imponerande. 

2) VIMMERBY VS BLEKINGE: 14–1

Starka Blekinge? Pyttsan. Vimmerby har mer eller mindre krossat lagen från Blekinge i höst.  VH har vunnit alla fem matcher och har 14–1 i poäng mot Mörrum, Karlskrona och KRIF. Vi får väl se om Kallinge helt sonika vägrar att åka upp till nordöstra delen av Småland när det snart vankas returmöte mot Vimmerby. 

3) MÖRRUMS MÅLVAKT

Stackars Mörrum-målvakten. Louis Ingvordsen ställdes inför övermäktigt motstånd och var många gånger chanslös när Vimmerby öste på och kom i ena anfallsvågen efter den andra. Dansken hade å andra sidan inte heller sin bästa afton i karriären. Inför matchen hade han riktigt svaga 76,67 i räddningsprocent. Och tro det eller ej. Trots sex insläppta och målvaktsbyte efter två perioder, så stärkte han den där räddningsprocenten, då han hade strax över 77 mot VH!

4) SCOTT HECTOR

När vi ändå är inne på målvakter. Vimmerbys keeper Scott Hector måste vara med på den här listan, men av en helt annan anledning än kollegan i Mörrum. Mölndalsprodukten har växt ut till en målvaktsjätte den här säsongen. I sina sex senaste framträdanden har han bara släppt in sex (!) mål. Alltså, ett snitt på ett insläppt mål per match. Han agerar så säkert, så tryggt och med sån pondus. Inte konstigt att han får så stort förtroende av tränarparet Sylvegård/Holmberg. 

5) MÅLGLATT I PP

Vimmerby är bra i powerplay. Så in i helsicke bra. "Tigrarna" hade en överlägsen statistik i serien innan matchen mot bottenlaget Mörrum, med en effektivitet på över 35 procent i den spelformen. Nu är procentsatsen ännu högre. Mot Blekingegänget hade VH fyra numerära överlägen. Facit: fyra mål. Nu görs inte målen bara i pp, utan även i spelet med samma numerär. Faktum är att Vimmerby är målgladast av alla i serien. Med de sju fullträffarna mot Mörrum är de uppe i 50 gjorda mål. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!