Sparkades i går - nu talar Jeff Hällegard ut

Dagen efter att han fick sparken av Vimmerby Hockey börjar tränaren Jeff Hällegard landa i det som hänt. – Klart att det är en besvikelse. Nu ska jag åka till mitt hus på Gotland och rensa huvudet – tänka igenom allt, koppla bort världen, ta hand om mig själv och följa VH:s derby mot Nybro på onsdag på webben, säger han när vår tidning får tag på honom.

"Nu ska jag åka till mitt hus på Gotland och rensa huvudet – tänka igenom allt, koppla bort världen, ta hand om mig själv och följa VH:s derby mot Nybro på onsdag på webben", säger Jeff Hällegard efter att ha blivit sparkad av Vimmerby Hockey.

"Nu ska jag åka till mitt hus på Gotland och rensa huvudet – tänka igenom allt, koppla bort världen, ta hand om mig själv och följa VH:s derby mot Nybro på onsdag på webben", säger Jeff Hällegard efter att ha blivit sparkad av Vimmerby Hockey.

Foto: Ossian Mathiasson

Ishockey2017-01-16 12:45

Att Vimmerby Hockey valde att göra en förändring på tränarsidan kom väl kanske inte som en blixt från klar himmel. Ändå träffade det så klart hårt när Jeff Hällegard fick beskedet.
– Jag fick ett telefonsamtal från Daniel Stolt (VH:s sportchef) på söndagseftermiddagen där han berättade om klubbens beslut. Vi pratade en stund och självklart är det tråkigt, samtidigt är det här ett resultatstyrt jobb och tyvärr en del av gamet, säger Jeff Hällegard.

Hur mår du?
– Det är okej. Man får försöka sortera bort känslorna. Samtidigt går man ju inte in i ett sådant här uppdrag med förhoppningen om att det ska ta slut på det här sättet. Jag vill ju stå där och ha bidragit till att vi har vunnit.
– Klart att det är trist – både personligt med också hockeymässigt. Fem poäng på sju matcher i Allettan är ju så klart ingen nöjd med, så visst förstår jag att klubben vill förändra.

Du känner ingen besvikelse över klubben och beslutet?
– Att vara bitter tjänar ingenting till. Jag är ingen person som ger upp, så visst hade jag velat vara kvar, men någon bitterhet känner jag absolut inte. Det är ju inte så att jag kommer sitta hemma och hoppas att det går åt helvete för VH.

– Det har varit en jättekul tid i Vimmerby och en härlig grupp att arbeta med. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det ska lyfta.

Hur ser du på att Eric (Karlsson) stannar?
– Jag har inte pratat med Eric efter det här hände, men jag har sagt det innan till honom, Eric är den bästa assisterande tränare jag någonsin haft. Vi har haft total samsyn och han har ett fantastiskt engagemang.
– Det hade varit konstigt om klubben inte hade velat ha honom kvar – en Vimmerbykille med stort hjärta för föreningen. Det har varit jävligt kul att jobba med honom och jag hopps att jag har gett honom något också – erfarenheter som han tar med sig i sin fortsatta karriär.

Vad händer för din del nu?
– På onsdag ska jag åka till mitt hus på Gotland och rensa huvudet – tänka igenom allt, koppla bort världen, ta hand om mig själv och följa VH:s derby mot Nybro på onsdag på webben.
– Som hockeytränare är man inte så bra på att ta hand om sig själv under en säsong. Nu känns det lite som att sticka hål på en ballong. Men Gotland blir skönt. Det känns som det bästa alternativet just nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!