Första gången på Gotland för Sylvegård: "Roligt"

En speciell match väntar VH. Färja och övernattning är två av inslagen som inte brukar ingå i den typiska bortaresan. På onsdagskvällen tar de sig an Visby/Roma på Gotland. "Det ska bli roligt att komma dit", säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Vimmerby Hockey har en spännande avslutning kvar av Allettan.

Vimmerby Hockey har en spännande avslutning kvar av Allettan.

Foto: Arkiv

Ishockey2024-02-20 06:25

Varannan match. Det har varit melodin för VH den senaste tiden, som i de sex senaste omgångarna vunnit tre matcher och förlorat tre. Senast vann VH kassaskåpssäkert med 3–0, borta mot Dalen. 

– Vi spelar av matchen på ett bra sätt och ger inte Dalen några farliga chanser, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård. 

Segern var viktig. I och med de tre poängen är VH på samma antal inspelade poäng som Halmstad och Kristianstad med tre matcher kvar att spela. En spännande avslutning på Allettan och inspirerande utmaning väntar framåt.

undefined
Hampus Sylvegård får bekanta sig med en ny ishall när han kommer till Visby.

– Absolut, det ska bli otroligt roligt. Vi ska bara fokusera på vårt och försöka leverera det vi kan. Det är lätt att titta på tabellen och spelschemat men det är bara upp till oss själva i varje enskild match. Vi kan inte titta längre fram än onsdag. 

Exakt så. För då ställs VH mot Visby/Roma på bortaplan. I och med matchen på "öjn" blir det såklart ett ovant upplägg som väntar.

– Vi åker tidigt på onsdag morgon mot Nynäshamn och sen tar vi färjan därifrån till Gotland. Efter matchen sover vi över och åker hemåt igen på torsdagsmorgonen, berättar Sylvegård som tillsammans med en del av spelarna får bekanta sig med en ny del av Sverige:

– Det är första gången vi åker på en längre resa. För mig blir det också första gången på Gotland och i den ishallen. Det blir nytt för oss, men det som framförallt skiljer sig är att vi inte brukar åka så tidigt. Men det ska bli roligt att komma dit.

Vad kännetecknar Visby som lag?

– När de var i Vimmerby var de fysiska, tunga och rejäla. De var strukturerade och höll oss mycket på utsidan. Vi kommer såklart poängtera deras styrkor och svagheter, men som vanligt är vi som bäst när vi har fokus på oss och vårat spel. Att vara konsekventa i det vi gör är vår väg till framgång.

undefined
På hemmaplan besegrade VH Visby/Roma med 1–0. Då höll numer skadade Scott Hector nollan i målet.

Målvakten Scott Hector har saknats på grund av skada i baksida lår i cirka tre veckor. För några dagar sedan rapporterade Dagens Vimmerby att Hector, om rehaben går enligt plan, kan vara tillbaka om tre till fem veckor. 

I övrigt har inte VH några spelare på skadelistan, men det är ännu inte helt klart om de åker med samma trupp som mot Dalen. 

– Vi har lite sjukdomar i laget, men det är fortfarande oklart läge. Vi har inte räknat bort någon till matchen, säger Sylvegård utan att specificera vilka spelare det rör sig om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!