Christoffersson tände till med pappa på läktaren

Andra raka och hållen nolla. Vimmerby Hockeys seger mot Troja var speciell för målvakten Robin Christoffersson. "Det var första gången som min far var och såg mig spela i Vimmerby", sa han efter 2–0-segern som innebar att VH har matchboll i semifinalserien.

Robin Christoffersson gladdes lite extra åt att få hålla nollan när familjen kommit ned från Leksand för att se matchen.

Robin Christoffersson gladdes lite extra åt att få hålla nollan när familjen kommit ned från Leksand för att se matchen.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-03-18 06:01

19 skott avlossade Troja/Ljungby mot mål i söndagens kamp och inte en enda puck letade sig in bakom Robin Christoffersson i VH-målet. Han var extra motiverad att göra en bra match i och med att stora delar av familjen fanns på läktarplats.

– Min far och hans fru åkte ned från Leksand och även svärföräldrarna var på plats så jag hade extra stöttning ikväll. Det kändes bra att de inte fått åka sex timmar i onödan utan fick se oss vinna. Särskilt eftersom det var första gången som pappa såg mig spela i Vimmerby.

Som leksingar är familjen vana vid bra hockey och de fick se ett VH visa sig från sin bästa sida.

– Jag tycker vi gör en bra match. Vi är spelförande och bär pucken bra. Även om målet dröjer så känns det ändå bra med tanke på att vi brukar vara starka på slutet. Det var härligt att se Elias spräcka nollan.

undefined
Robin Christoffersson spikade igen för VH mot Troja i den andra kampen.

Hur ser du på fortsättningen?

– Vi har skaffat oss det bästa utgångsläget man kan tänka sig. Troja/Ljungby på bortais har jag en väldigt bra känsla kring. Vi har spelat bra borta hela säsongen och i just Ljungby brukar vi göra bra matcher. Det ska bli kul att komma ner dit för det brukar vara bra tryck på läktarna och det gillar jag.

Har du börjat känna smaken av kvalserien?

– Tanken finns där, men vi ska göra jobbet först och stänga den här matchserien. Det är fokus på återhämtning och träning som gäller. Sedan blir det fullt ös på onsdag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!