Spelar gratis för att rädda moderklubben

Den före detta SHL-profilen och dubble svenske mästaren Marcus Paulsson kommer att spela gratis resten av säsongen. Detta för att rädda sin krisdrabbade moderklubb Mörrum i hockeyettan.

Marcus Paulsson, här i Karlskronas tröja. Arkivbild.

Marcus Paulsson, här i Karlskronas tröja. Arkivbild.

Foto: Jonas Gustafsson//TT

Ishockey2022-12-21 15:42

– Detta är inte ett läge för mig att tänka på mig själv och mitt, säger den 38-årige forwarden till hockeyettan.se.

Paulsson har vunnit två SM-guld med Färjestad och ett schweiziskt mästerskap med Davos under en lång och framgångsrik karriär.

Sedan 2019 har han tillhört sin moderklubb Mörrum – även om han gjorde ett gästspel på lån i SHL med Växjö säsongen 2019-20 – och nu har han bestämt sig för att spela återstoden av säsongen utan ersättning.

Detta sedan hans moderklubb hamnat i ekonomisk kris. I förra veckan gick Mörrum ut med att man behöver dra in 1,8 miljoner kronor före månadsskiftet mars/april för att kunna slutföra säsongen. Den summan har nu minskat till 1,1 miljoner, främst beroende på minskade spelarkostnader då några av spelarna sökt sig till andra klubbar.

Simon Skoog Peter, en av medlemmarna i den så kallade besparingsgruppen, kommenterar Paulssons gest till Blekinge Läns Tidning:

– Det är helt magiskt vilken människa det är. Inte bara att han är en grym spelare som bidrar med så mycket, nu stryker han kontraktet och spelar vidare.

Marcus Paulsson har gjort nio landskamper för Tre Kronor och i SHL/elitserien också representerat Malmö och Karlskrona.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!