Anton får allsvensk chans: "Alltid strävat efter det"

Vimmerby Hockeys chanser att nå Allettan är i princip borta. Då passar Anton Carlsson på att testa spel i Hockeyallsvenkan, för första gången i sin karriär. "Jag ser det som ett bra test", säger forwarden inför sin utlåning till Tingsryds AIF.

Forwarden Anton Carlsson, till höger, lånas ut från Vimmerby Hockey till Tingsryds AIF.

Forwarden Anton Carlsson, till höger, lånas ut från Vimmerby Hockey till Tingsryds AIF.

Foto: Bildbyrån/Haris Dreco

Ishockey2022-11-21 15:30

Anton Carlsson har spelat seniorhockey för Vimmerby i tio år. Förutom en kort utlåning till division 2-laget Nässjö under säsongen 2015/2016, så har forwarden alltid spelat sin hockey i moderklubben.

Nu väntar ett nytt äventyr. På måndagen meddelade VH att man kommit överens med Tingsryds AIF om att låna ut Carlsson till det allsvenska laget, i två veckor.

När Sporten når 26-åringen på måndagseftermiddagen har han precis gjort sin första träning med laget.

– Jag kom hit i morse, så nu ska jag installera mig i mitt tillfälliga boende, haha.

Hur kommer det sig att du fick den här möjligheten?

– Det har varit lite snack om det även tidigare, men det var aldrig aktuellt då med tanke på att vi i VH hade mer att spela för då. Nu är det en annan sits och därför passar det bättre den här gången.

Carlsson syftar på VH:s tabelläge i den södra Hockeyettan. Laget ligger sist i serien och har hela tolv poäng upp till en Allettan-plats, med sex matcher kvar att spela i grundserien.

Planen är att han ska finnas med i TAIF fram till den 4 december, då man möter Almtuna på bortais. Debuten gör han redan på onsdag, borta mot Västerås.

– Jag ser det som en erfarenhet och ett bra test, där jag får prova min förmåga på en högre nivå. Och det är ju det man alltid strävat efter i sin karriär, säger Anton Carlsson.

undefined
Anton Carlsson, Vimmerby Hockey.

Tingsryd har också haft en tuff säsong och är tabelljumbo.

Hur bra koll har du på TAIF?

– Det är en förening som varit i allsvenskan ett tag och som gjort det bra med små medel. På så sätt liknar de VH. I år har de haft det tufft med mycket skador och då passar det bra att jag kommer in. 

Där finns också ett gäng spelare med koppling till Vimmerby. Tomas Rydén, Sebastian Åkesson och Jakob Heljemo har alla lirat för VH tidigare. 

– Ja, det är verkligen bekanta ansikten. Men jag hade nog hoppat på det här oavsett, även om det är roligt att de finns på plats. Det blir lite enklare då, menar Carlsson.

Om allt går enligt plan så kommer Vimmerbykillen att spela sex matcher med Tingsryd. En av matcherna som verkligen sticker ut är den borta mot Djurgården, den 2 december.

– Det är klart att det är en rolig match. Med tanke på hur serien är så är det många roliga matcher mot klassiska lag och det är givetvis en högre nivå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!