VH dominerade mot KRIF "En av våra bästa matcher"

Ettan mot jumbon. Klart det syntes. För det var klasskillnad i VH:s seger med 4–1 borta mot KRIF. "Vi gör en bra bortmatch", säger Hampus Sylvegård, tränare i VH.

VH firar vid målvakten Robin Christoffersson efter segern mot KRIF.

VH firar vid målvakten Robin Christoffersson efter segern mot KRIF.

Foto: Privat

Ishockey2024-01-21 19:32

Redan från start visade VH att de var några nivåer vassare än KRIF. VH dominerade spelet totalt med bra rörlighet och smarta lösningar i passningsspelet. 15–3 i skott till VH efter en period talar också sitt tydliga språk, även om perioden slutade mållöst.

– Vi går ut och vill föra matchen och spelet från start och det syns tydligt i första perioden, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård. 

Två minuter in i andra perioden spräckte VH däremot nollan i powerplay. Martin Pärna höll sig framme och styrde in ett skott från Isac Andersson. Resten av perioden var dock inte lika självklar från VH. Det blev ganska hackigt med många utvisningar. Efter att Johan Norberg fick sätta sig i utvisningsbåset kom också 1–1 för KRIF, ett ytterst märkligt kvitteringsmål.

KRIF dumpade ned pucken i VH-zonen och målvakten Robin Christoffersson ställde sig bakom målet för att ta emot den. På något sätt studsade pucken ut från sargen i rundningen och hamnade rätt framför målet där Daniel Andersson enkelt kunde skjuta in pucken i öppen kasse.

– Det är sånt som händer, det går inte att göra något åt målet, säger Sylvegård.

undefined
Hampus Sylvegård var nöjd med VH:s prestation.

I den tredje och sista perioden hittade VH tillbaka till det framgångsrika spelet med puck. Det resulterade i tre obesvarade mål, varav det sista sköts in i tom kasse av Pelle Ström. Det blev därmed en planenlig seger i Blekinge.

– Vi gör en bra bortamatch. Den andra perioden är lite hackig med många utvisningar, men sen går vi för segern i tredje och är inte ett dugg passiva. Vårt special teams är också bra idag, vi spelar sex-åtta minuter i boxplay bara i andra perioden men vi reder ut det. Jag är nöjd över grabbarnas insats.

Var det skönt med en så övertygande prestation rent spelmässigt, efter två matcher där spelet inte varit på topp?

– Det tycker jag. Det här är en av våra bästa matcher på sistone, där vi gör kloka bedömningar och spelar bra med pucken. Det är också roligt att vi hjälper varandra i både offensiven och defensiven. Vi behöver spela på en hög nivå om vi ska ta oss långt, vilket vi såklart vill.

Enda smolket i glädjebägaren för VH var att backen William Alftberg inte kom till spel, istället spelade Johan Norberg bredvid William Dageryd.

– Alftberg insjuknade på uppvärmningen, det är mycket skit som går och tråkigt att han saknades. Men då är det kul att Johan, som inte spelade i fredags och inte tränat inför matchen, gör det bra istället.

KRIF-VH: 1–4

Första perioden: – 

Andra perioden: 0–1 (22:00) Martin Pärna (Isac Andersson, Jakob Heljemo), 1–1 (29:28) Daniel Andersson, spel 5 mot 4.

Tredje perioden: 1–2 (41:53) Hugo Ollila (Isac Andersson, Pelle Ström), 1–3 (44:27) Eddie Levin (William Dageryd, Christoffer Törngren), 1–4 (57:54) Pelle Ström (Anton Carlsson, Carl Sjöberg), mål i tom bur.

Skottstatistik: 16–37

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!