Spetsvärvning av Vimmerby

Tidigare var han en fruktad och poängstark back hos värsta konkurrenten Västerviks IK. I går blev spetsvärvningen av 24-årige Dennis Fröland till Vimmerby Hockey officiell. – Det kunde man inte tro för ett par år sedan – att man skulle spela i Vimmerby, skrattar han.

SPETSVÄRVNING. I går presenterades backen Dennis Fröland som Vimmerby Hockeys senaste nyförvärv. Foto: Mikael Kindman

SPETSVÄRVNING. I går presenterades backen Dennis Fröland som Vimmerby Hockeys senaste nyförvärv. Foto: Mikael Kindman

Foto:

Ishockey2016-05-18 06:28

Under alla sina säsonger i HockeyEttan har Dennis Förland varit en producerande spelare. När han blev omskolad från forward till back fick han en ännu större roll. 93 poäng på 156 matcher i HockeyEttan är hans facit så här långt för den rightfattade backen. Kommande vinter är tanken att han ska vara en av Vimmerby Hockeys ledande backar.

– Dennis har mycket fin speluppfattning, och är en naturlig offensiv kraft. Han kommer att ge oss något vi inte hade förra säsongen - en rightskytt i powerplay, säger Vimmerby Hockeys sportchef Daniel Stolt, som jobbade med Fröland under deras gemensamma tid i Västervik och därmed har bra koll på sin värvning.

– Dennis har alla förutsättningar att utvecklas ännu mer i sin roll hos oss och bli en av våra ledande backar. Vi vill också se att han tar ett stort ledaransvar i den unga trupp som växer fram, säger Daniel Stolt.

”Bestämde mig tidigt”

Dennis Fröland är i grunden stockholmare. Han gick hockeygymnasium i Gävle och spelade under den tiden i Brynäs J18 och J20, innan kosan styrdes till Västervik för två mycket framgångsrika säsonger där. De två senaste säsongerna har Fröland tillbringat i den södra HockeyEttan hos Troja/Ljungby och Varberg.

– Jag bestämde mig tidigt för Vimmerby och har sagt nej direkt till i stort sett alla andra klubbar som har hört av sig. Efter att ha åkt runt och förlorat ganska mycket med Varberg kände jag att jag ville komma till ett lag som visar något och som vill något, säger han.

– I och med att jag känner Stolt sedan tidigare gick allt enkelt. Det kändes rätt direkt och som en av de äldre i laget hoppas jag kunna ta en viktig roll – framför allt hoppas jag kunna prestera på den nivån att jag förtjänar det.

– Alla spelare kommer in i säsongen på samma villkor, så jag måste kunna visa att jag kan ta det ansvaret, säger Fröland.

”En skicklig jäkel”

Som du tidigare har kunnat läsa i vår tidning ryktas Vimmerby Hockey vara nära att knyta till sig en vass Östersunds-trio. Mest namnkunnig i den är backen Karl Johansson – en spelare som Förland har bra koll på.

– Vi lirade ihop i Brynäs. Jag hoppas verkligen att han och de övriga (backen Petter Runesson och forwarden Kristoffer Backman) väljer att skriva på. Karl är en fantastiskt kvick och skicklig jäkel, berömmer VH:s senaste tillskott.

Dennis Fröland söker nu lägenhet i Vimmerby och kommer flytta till staden så snart det och några andra saker är lösta.

– Jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen. Det kunde man inte tro för ett par år sedan, när man var VIK:are, att man skulle spela i Vimmerby, skrattar Fröland avslutningsvis.

Vimmerby Hockeys trupp just nu:
Klara nyförvärv: Thim Skog (b) Boro/Vetlanda, Mattias Magnusson (mv) HV 71 J20, Hampus Berg (b) Haninge Anchors, David Stenbacka (fw) Tyringe SoSS, Viktor Kokman (mv) Borlänge HF, Razmuz Waxin Engback (fw) Vallentuna BK, Oskar Carlsson (c) Södertälje SK, Viktor Hällegard (b) Huddinge IK och Dennis Fröland (b) Varberg Vipers.

Klara förlängningar: Hampus Harlestam (c), Jesper Kokkonen (fw), Anton Carlsson (fw), Oscar Josefsson (fw), Mattias Wigley (c), Robin Kokkonen (f), Pelle Ström (b).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!