Sportchefen: "Alltid risk för att någon blir besviken"

Hur ska Vimmerby Hockey bygga truppen inför debuten i Hockeyallsvenskan? Ett första svar på det kom i söndags då klubben gick ut med nio spelare som inte blir kvar. "Mitt mål är att ha kvar 10–12 spelare från den befintliga truppen och då är det tråkigt nog ett antal som inte får plats", säger Sportchefen Pelle Johansson.

Scott Hector, Martin Pärna och Isac Göransson är några av spelarna som Vimmerby Hockeys sportchef Pelle Johansson valt att inte förlänga kontraktet med.

Scott Hector, Martin Pärna och Isac Göransson är några av spelarna som Vimmerby Hockeys sportchef Pelle Johansson valt att inte förlänga kontraktet med.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-05-06 12:15

"Idag står det klart att Scott Hector, Erik Fernhall, Adam Lindblad, Oskar Humble, Filip Åström, Martin Pärna, Olle Söderlund, Isac Göransson och Gustav Karlsson som alla tillhörde Vimmerby Hockey under vintern inte ingår i truppen 2024/2025", skrev klubben på söndagen.

undefined
Scott Hector, VH

Här gör vi en genomgång på spelarna som tvingats lämna och också Pelle Johanssons tankegångar kring sina beslut. 

Först ut är Scott Hector, målvakten som imponerade stort under säsongen. För många är det kanske överraskande att han nu inte ska vara kvar i VH. 

– Jag hade bestämt mig för att behålla en av målvakterna och då fick Scott lida för att han åkte på den där skadan och aldrig fick chansen att visa upp sig i de avgörande matcherna. Robin Christoffersson steppade upp och storspelade när det gällde som mest så beslutet att satsa på honom var inte jättesvårt egentligen.

Rutinerade Oskar Humble: 

– Han gjorde comeback under säsongen och bidrog mycket med sin rutin. En satsning på Hockeyallsvenskan var aldrig aktuell för hans del med tanke på hans situation med familj och jobb.

Då var det ett tyngre beslut att inte ge Martin Pärna fortsatt förtroende. 30-åringen svarade för 31 poäng på 48 matcher den här säsongen. 

undefined
Martin Pärna, Vimmerby Hockey

Varför får inte han spela vidare?

– Jag har haft ett snack med honom och vad som sades stannar mellan oss. Generellt sett måste jag gå på det jag tror på och det finns alltid en risk att man gör någon besviken.

Redan under säsongens gång var de egna produkterna Adam Lindblad och Olle Söderlund utlånade till andra klubbar. Erik Fernhall har redan gjort klart med spel i Alvesta.

undefined
Isac Göransson.

Tre andra som inte kommer spela vidare i VH är Filip Åström, Gustav Karlsson och Isac Göransson.

– De är fortfarande unga och har visat att de gör det bra i Hockeyettan. De har förutsättningar att utvecklas på sikt men är inte mogna för Hockeyallsvenskan nu.

Vad har du på agendan för stunden?

– Det är fullt upp. De närmaste dagarna hoppas jag kunna göra klart med ett par förlängningar och någon ny spelare. Dessutom har jag ett möte inbokat med en eventuell tränare i veckan.

Kan Joakim Fagervall vara aktuell för en återkomst i klubben?

– Jag har pratat med honom i andra ärenden, men jag tror att han söker en annan typ av jobb.

undefined
Pelle Johansson, Sportchef Vimmerby Hockey.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!