Nyckelspelare klar för Vimmerby Hockey

Det har ryktats om Allsvenskan för Robin Christoffersson. Så blir det inte. Målvakten har bestämt sig för en fortsättning i Vimmerby Hockey. "Jag är mycket nöjd med påskriften", säger sportchefen Pelle Johansson och avslöjar att det inom kort presenteras två nyförvärv.

Målvakten Robin Christoffersson stannar i VH.

Målvakten Robin Christoffersson stannar i VH.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-05-16 12:11

Den Leksandsfostrade målvakten Robin Christoffersson gjorde en stark debutsäsong i Vimmerby Hockey. Flera klubbar har uppgetts varit och ryckt i honom. Trots det så har 25-åringen bestämt sig för en fortsättning i VH.

Något som gläder sportchefen Pelle Johansson. 

– Det betyder mycket för oss. I mina ögon är han en av de bästa målvakterna i Hockeyettan, dessutom i en mycket bra ålder. 

Vad är det som gör att han fortsätter?

– Både han och jag har varit ganska överens om att det skulle bli Vimmerby om det inte blev Allsvenskan. Förutom att han trivs här och att både han och hans tjej har jobb, så är det ett bra skyltfönster att spela i den södra Hockeyettan och i VH. 

Med förlängningen av Christoffersson, är nu truppen uppe i elva klara spelare.

Och mer är på gång, snart...

– Det kommer mer redan nu i veckan, säger Pelle Johansson och avslöjar att klubben kommer att presentera två nyförvärv inom kort. 

– Det är en spännande tid nu och det händer väldigt mycket saker. Vi är nöjda med lagbygget så här långt. 

Att de lyckas behålla Robin Christoffersson är en viktig pusselbit. Vem som han kommer att få tampas med i målet är dock inte klart. Det blir däremot inte Gustav Bågenvik, som lämnar. 

– Vi är nära en lösning med ännu en målvakt, säger Johansson. 

Robin Christoffersson är klar för en fortsättning i Vimmerby Hockey.
Robin Christoffersson är klar för en fortsättning i Vimmerby Hockey.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!