Sportchefen svarar: "Inte många platser kvar att fylla"

Pelle Johansson arbete med att sätta ihop och forma Vimmerby Hockeys trupp till 2022/2023 har kommit en bra bit på vägen. Sporten har ställt sex frågor till den nye sportchefen.

Några pusselbitar till. Sedan är Vimmerby Hockeys trupp klar, menar sportchefen Pelle Johansson. Aku Alho och Tatu Kokkola, till vänster, är två av spelarna som inte kommer vara kvar.

Några pusselbitar till. Sedan är Vimmerby Hockeys trupp klar, menar sportchefen Pelle Johansson. Aku Alho och Tatu Kokkola, till vänster, är två av spelarna som inte kommer vara kvar.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2022-05-29 13:00

Ni står fortfarande utan en tränare. Hur långt fram ligger ni i arbetet med att hitta en ny coach?

– Jag har träffat två kandidater i veckan och räknar med att få besked snart. Men det är tufft tränarmässigt. Kollar man i ett SHL-bås så är det en head coach plus två assisterande, minst. Det är klart att det sedan skjuter nedåt, vilket gör att det blir en tränarbrist. Jag hade gärna velat ha en tränare på plats nu.

Vad är viktigast för dig när du ska sätta en ny tränare?

– Framför allt själva människan och drivet. Det är väl det man söker någonstans. Dagens tränare vill i mångt och mycket spela en offensiv hockey och det kommer man få av i stort sett alla. Sen kommer vi att ha ett lag med många unga spelare och då är det viktigt att en tränare känner att utveckling är nummer ett.

Ni har i nuläget 13 spelare klara. Vad tycker du om truppen så här långt?

– Det ser bra ut. Helt ärligt så har vi inte många platser kvar att fylla. Det är ett par forwards som ska in samt någon back. Förhoppningsvis kan vi presentera två spelare här den kommande veckan.

Hur blir det med trion från Finland; Aku Alho, Niki Koskinen och Tatu Kokkola?

– Ingen av dem kommer att vara kvar. Vi fick in Oskar Lindgren igen och han kan ses som en typ av ersättare till Aku. Det är en spelartyp man vill ha.

Är det aktuellt med att plocka in utländska spelare till den kommande säsongen?

– Det är klart att det alltid är ett alternativ, men i första hand kommer vi att titta på den svenska marknaden.

De senaste åren har det varit ganska få spelare som kommit upp från de egna leden i VH. Vad tror du att man behöver göra för att förändra det?

– Det är lite upp till grabbarna själva. Vi har ett gäng juniorer som absolut skulle kunna spela division ett-hockey inom några år. Men det hänger som sagt lite på dem själva och att de ligger i. Tittar vi på en sån som Adam Lindblad så tycker jag att han är en av de som bör ta det sista steget och kunna spela på sex backar kommande säsong.

Klara spelare för VH inför 2022/2023:

Målvakter: Robin Christoffersson, Scott Hector

Backar: Adam Lindblad, William Dageryd, Johan Norberg, Oskar Lindgren

Forwards: Anton Carlsson, Olle Söderlund, Ludvig Vännström, Jakob Karlsson, Eddie Levin, Charlie Björklund, Hugo Ollila

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!