Sportchefen efter galna avancemanget: "Tårarna kommer"

Pelle Johansson var kanske stoltast av dem alla i katakomberna i Vimmerby ishall. Sportchefen har byggt ett lag som lyckats ta Vimmerby Hockey till höjder som föreningen aldrig tidigare varit på. "Man står där och tårarna kommer...", säger Johansson.

VH:s sportchef Pelle Johansson var rörd efter avancemanget.

VH:s sportchef Pelle Johansson var rörd efter avancemanget.

Foto: Meijer Media

Ishockey2024-04-20 21:14

Vi sätter oss i ett av de tomma omklädningsrummen. Pelle Johansson sätter sig ned och blickar upp i taket. Han måste nog undra vad fasen han ställt till med. 

För det är denna herres lagbygge som tagit VH till Hockeyallsvenskan.

Vad känner du just nu?

– Ja... Vad fasen känner man. Det är alla möjliga känslor. Någonstans är jag sjuk i huvudet, för man börjar nästan direkt fundera på vad som komma skall. Vi har ett jättejobb framför oss med allt vad det innebär, säger han och fortsätter:

– Samtidigt har vi "peggat upp" för det här hela säsongen. Vi har varit ett topplag hela vägen, så det kan inte vara en överraskning för någon. Hockeygudarna har också varit med oss, så det känns menat på något sätt.

Och man tog sig till Allsvenskan genom att totalt köra över Halmstad med 8–1. 

– Idag var det inget som skulle stoppa oss. Det tror jag inte, oavsett vad Kristianstad borde ha gjort. För det är ju faktiskt de som tappar sin plats. Man var kanske lite orolig för om det skulle hållas i klubborna för hårt. Men det såg man inte en tendens till för fem öre. 

– En jätteeloge till Hampus Sylvegård, Wictor Holmberg och alla andra i ledarstaben som har gjort det här. Att vi vågar spela som vi gör. Vi "deffar" inte direkt, konstaterar Pelle Johansson.

Att det är ett lag fyllt med så många Vimmerbykillar gör det väl såklart extra speciellt?

– Man står där när Kristianstad ligger under med 3–5 och kollar på Pelle Ström och tårarna bara kommer. Man kan ha egna produkter, men de vi har är också ledande spelare. Vi har grabbar som kämpat så sjukt hårt för detta. Det förhöjer förstås både bedriften och upplevelsen.

– Vi kunde haft fyra importer som skjutit upp oss, men det har vi inte. Vi kanske har halva Kristianstads och Hudiksvalls budget. Lik förbannat är det vi som står här och ska möta lag som Björklöven och Oskarshamn nästa säsong... Det är helt otroligt.

Nu väntar firande. Det verkar som det kan bli livat på Stadshotellet?

– Det är nog planerat för det, ja. Det blir nog bra drag under galoscherna och även imorgon med kanske, men jag har inte en aning. Vad som kommer får bli vad det blir, haha. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!