Sportchefen firade succépremiären med att ta fram häcksaxen

Succé i premiären av Hockeyallsvenskan. Men tro inte att Vimmerby Hockeys sportchef Pelle Johansson svävar iväg för det. "Jag har ägnat lördagsförmiddagen åt att klippa tujahäcken, men visst gick det lite lättare när man kunde stå och minnas tillbaka på gårdagen", säger han.

Jesper Kokkonen gjorde mål på sin straff för VH och höll matchen vid liv så att Jakob Karlsson fick chansen att avgöra hemmapremiären mot Nybro.

Jesper Kokkonen gjorde mål på sin straff för VH och höll matchen vid liv så att Jakob Karlsson fick chansen att avgöra hemmapremiären mot Nybro.

Foto: Magnus Strömsten/Meijer Media

Ishockey2024-09-21 15:30


Det blev ett minst sagt spännande drama mellan Vimmerby och Nybro i den upphaussade premiären på fredagskvällen. Scenariot som utspelade sig på isen blev nästan så bra som sportchefen Pelle Johansson vågar drömma om på förhand.

– Ja, det var väl egentligen bara den där tredje poängen som saknades. Men två poäng är jag väldigt nöjd med. Särskilt med tanke på hur spännande det blev.

Vad betyder segern för fortsättningen?

– Det är 51 matcher kvar så man ska akta sig för att dra för stora växlar. Men det var väldigt skönt att få in ett par poäng på kontot direkt. Särskilt med tanke på att det funnits en viss osäkerhet kring hur vi står oss mot allsvenskt motstånd. Nu fick vi ett bra kvitto på att vi räcker till på den här nivån. Vi visade inga prov på premiärnerver utan både spelare och ledare höll fullt fokus hela vägen. Det är sjukt imponerad av.

Vad har du fått för respons på arrangemanget som helhet?

– Vad jag har hört så har det flutit på väldigt bra. Det är alltid små detaljer som uppstår som man får lära sig av till nästa gång. Det blev en del köer in vid entrén bitvis. Vi har varit noga med att uppmana publiken att komma i god tid, men det tar tid vid visiteringen. Det är svårt att komma ifrån.

Med en fullsatt hall som, 1750 åskådare, innebär det viktiga intäkter ekonomiskt för klubben. Dessutom blir tillskottet från försäljningen på arenan högt.

– Det hade bunkrats upp ordentligt i kiosker och barer och vad jag hörde så fanns det så det räckte. Vi kunde ha öppet i puben ett tag efter matchen också.

Redan på onsdag väntar en ny hockeyfest i VBO Arena då VH tar emot Kalmar. Dessutom får VH känna på hur det är att avverka tre matcher inom loppet av fem dagar.

– Det blir förstås lättare att ta sig an det med den här vinsten i ryggen. Det kommer bli intensiva dagar med matchen mot Kalmar på onsdag. Sedan tar vi bussen mot Östersund på torsdag morgon och spelar match där på fredag. Efter matchen är det bara att hoppa på bussen igen och ta oss hem för match mot Södertälje på söndag. Det är lika bra att vänja sig vid den här vardagen.

Ett litet aber från premiären var att Anton Carlsson fick kliva av skadad tidigt med en axel ur led,

Något nytt kring det?

– Han ska kolla upp det på måndag så får vi hoppas på det bästa.

undefined
Den Hockeyallsvenska premiären blev den succé som sportchefen Pelle Johansson drömt om.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!