Tingsryds sportchef ger sin syn på Lindgren-affären

"Drömaffär" för Vimmerby – misslyckande för Tingsryd? VH behövde inte betala en krona för att få tillbaka Oskar Lindgren. Värre är det för Tingsryds AIF som värvade backen för hundratusentals kronor och släpper honom gratis bara månader senare. "Sometimes you win, sometimes you lose", säger klubbens nytillträdde sportchef Patric Larsson.

Patric Larsson är nytiltträdd sportchef i Tingsryds AIF. Till Vimmerby Tidning berättar han om beslutet att släppa tillbaka Oskar Lindgren till Vimmerby, helt gratis.

Patric Larsson är nytiltträdd sportchef i Tingsryds AIF. Till Vimmerby Tidning berättar han om beslutet att släppa tillbaka Oskar Lindgren till Vimmerby, helt gratis.

Foto: Johanna Lundberg

Ishockey2024-05-13 18:00

Patric Larsson är ett välbekant namn i Hockeysverige. På sitt cv har han tre år som sportchef för Karlskrona HK (2017-2020), under klubbens tid i SHL och Allsvenskan. Dessförinnan, 2013-2016, arbetade han som sportchef samt i sportgruppen för Tingsryds AIF. 

Dessutom är han pappa till NHL-backen Oliver Ekman-Larsson, som just nu är mitt inne i brinnande Stanley Cup-slutspel med sitt Florida Panthers. 

Hursomhelst. Inför säsongen 2024/2025 är Patric Larsson tillbaka som sportchef i Tingryds AIF. Han presenterades för klubben 22 april, bara några dagar innan Vimmerby Tidning kunde avslöja att Oskar Lindgren var klar för en återkomst till VH. 

Den nytillträdde sportchefen berättar nu om beslutet att släppa Lindgren.

– Han värvades in i vintras och nu när vi bygger om känner vi att vi inte vill ha kvar honom, och att Vimmerby passar honom bättre. Då är det bättre för alla parter att han går dit, säger Larsson över en inledningsvis skakig telefonlina från Spanien.

Var det ett svårt beslut?

– Det är inget emotionellt inblandat. Vi har helt enkelt andra spelartyper som passar oss bättre. 

Men blir det inte ett form av misslyckande för er att släppa tillbaka honom bara månader efter värvningen?

– Marknaden är som den är ibland, alla gör det de tror på är bäst just då, säger Larsson och fortsätter: 

– Jag kan bara prata för mig själv och jag tycker inte han passar in i mitt lagbygge. Det är inte så att han är en dålig spelare, ibland blir det bara inte helt rätt. Han har gjort det bra i Vimmerby och nu får de tillbaka en spelare som blir viktig där.

Sportchefen menar att det inte är något dramatisk med att Lindgren återvänder. 

– Det är inga konstigheter. Han fick kanske inte starten han hoppats på och när Vimmerby gick upp kanske han längtade tillbaka. Då behöver man inte vara en idiot, istället kan man försöka hitta en lösning som blir bra för alla.

Att det blir en ganska stor förlustaffär är en smäll man får ta?

– Sometimes you win, sometimes you lose, säger Larsson med ett garv.

undefined
Tingsryds AIF är på väg mot sin tionde raka säsong i Hockeyallsvenskan.

Tingsryds AIF går för övrigt mot sin tionde raka säsong i Hockeyallsvenskan. Enormt imponerande såklart av laget från tätorten med bara ett par tusen invånare. Frågan är hur det går med deras lagbygge?

– Ganska hyfsat vill jag säga. Vi har väl fjärde-, tredje-, och andrakedjan klar. Målvaktssidan ser bra ut och backsidan blir det nog färdigt med i veckan. Likt de flesta andra väntar vi på att ta in något spetsigt, men det har vi inte bråttom med. 

Mitt i samtalet om hans lagbygge kommer förre Vimmerbyspelaren Patric Larsson (säsongen 88/89 tillhörde han dåvarande Vimmerby IF) in på VH:s avancemang och ett efterföljande samtal till en gammal VH-legendar.

– Krister Ström och jag lirade ihop i slutet av 80-talet. Vi är gamla polare och har bra "connection", så jag ringde till honom efter det blev klart.

Jaha, där ser man! När vi ändå är inne på VH:s avancemang, vad tror du om deras chanser i allsvenskan?

– Det gäller att göra som vi har gjort här i Tingsryd. Att bygga upp något som håller i längden och därmed vinna förtroende. Pelle (Johansson, sportchef VH) har visat att han kan det här. Det gäller att hitta spelare som vill uppåt. Jag tror det kommer gå jättebra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!