Sportchefen: "Har byggt vidare på den känslan"

Elva poäng på fem matcher och en tredjeplats i serien. Dalen har fått en flygande start på Allettan. "Vi vann mot Karlskrona i premiären och har kunnat bygga vidare på den känslan. Sedan har vi fått tillbaka ett par skadade spelare och har en bredare trupp", säger Dalens sportchef Oskar Josefsson inför matchen mot Vimmerby på lördagen.

Oscar Josefsson har gjort två säsonger i Vimmerby Hockey. På lördagen är han tillbaka i ishallen som sportchef för Dalen.

Oscar Josefsson har gjort två säsonger i Vimmerby Hockey. På lördagen är han tillbaka i ishallen som sportchef för Dalen.

Foto:

Ishockey2024-01-12 16:15

Vimmerby mot Dalen. Lite av ett derby mellan två rivaler som gått flera tuffa bataljer genom åren. Lördagens match blir det första mötet mellan lagen för säsongen. Och det första sedan lagen möttes i slutspelet i våras.

– De matcherna har jag försökt att glömma, säger Dalens sportchef Oskar Josefsson med ett skratt när han påminns om att Vimmerby tog hem den matchserien i tre raka.

undefined
Vimmerby slog Dalen med 3-0 i matcher i slutspelet i våras.

För Josefsson är mötena med Vimmerby också speciella med tanke på att han gjort två säsonger som spelare i VH mellan 2015 och 2017.

– Jag har många fina minnen från den tiden och håller kontakten med några av spelarna i laget som fortfarande spelar.

Inför lördagens match ligger VH tvåa i serien på tolv poäng och Dalen jagar en poäng bakom.

Vad säger du om VH:s framfart så här långt?

– De är spetsiga och konsekventa i sitt spel. De har byggt vidare på den grunden de lade i slutspelet i våras. Dessutom har de förstärkt med ett par spetsspelare till. Lirare som Christoffer Törngren och Jakob Heljemo hade gått in och gjort skillnad i alla lag i den här serien.

Att Dalen ligger så pass bra till är en överraskning för många. Laget kom femma i den västra grundserien och tog sig till Allettan med ett nödrop.

Vad är skillnaden nu?

– I grundserien hade vi många spelare som var skadade. Vi gick ofta gå runt på fem backar och tre kedjor. Nu har vi fått tillbaka flera spelare och har en helt annan konkurrenssituation i truppen. Jag visste att vi hade mer att hämta än i grundserien, men att vi har inlett så pass starkt är över förväntan, säger Josefsson som tror på en tuff kamp mot VH.

– Serien känns väldigt jämn och öppen den här säsongen. Vimmerby borta är helt klart en av de tuffaste uppgifterna så det gäller att vi presterar på topp.

Är det några spelare som stuckit ut lite extra hos er under säsongen?

– Oskar Blomgren har varit väldigt vass i målet. Annars har vi ett stabilt lagbygge med många spelare som kan kliva fram och leverera.

Hur är läget i truppen inför lördagens mach?

– Det är några spelare som varit krassliga i veckan och kan vara tveksamma till spel. Sedan kommer vi få klara oss utan backen Kalle Holm som är utlånad till Nybro i allsvenskan i två matcher. Det blir ett avbräck. Blir vi kort om folk brukar vi kunna lösa det genom att låna in juniorer från HV71. Det är tacksamt att kunna lösa det så om det krisar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!