Sportchefen om heta tränarryktet: "Lär inte ha råd"

I dagarna publicerade Sportexpressen nyheten om att Viktor Stråhle kan bli ny tränare i Vimmerby Hockey. Stråhle, som i början av april fick sparken av Björklöven, ska ha träffat klubben. Nu besvarar VH-sportchefen Pelle Johansson ryktena. "Klart att jag sonderat terrängen", svarar han.

Pelle Johansson, sportchef Vimmerby Hockey, besvarar ryktena som florerar.

Pelle Johansson, sportchef Vimmerby Hockey, besvarar ryktena som florerar.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-05-10 16:00

När Vimmerby Tidning når Pelle Johansson under fredagseftermiddagen svarar han såhär på frågan om Viktor Stråhle är aktuell för VH: 

– Det är klart att jag sonderat terrängen, så är det. Men det är inte mer än så. Han har ett gällande kontrakt med Björklöven. Där är vi. 

Med tanke på att han fortfarande står under kontrakt med Björklöven kommer det krävas en förhandling för att få loss Stråhle – om det skulle bli aktuellt. 

– Uppläggen kan vara olika. Det brukar vara så att man kommer överens med den ägande föreningen om ett "hyresavtal" och att man fakturerar. Men det är den ägande föreningen, i det här fallet Björklöven, som sitter på äganderätten. Tränaren har också mycket att säga till om såklart, han kan vägra att gå ur avtalet.

– Jag lär i alla fall inte ha råd att gå in och bryta hans avtal helt, rent hypotetiskt. Så är det, konstaterar Pelle Johansson.

undefined
Viktor Stråhle har fått sparken av Björklöven och sägs vara aktuell för Vimmerby Hockey. Men han står fortfarande under kontrakt med Umeå-klubben.

Senast vi talades vid, för några veckor sedan, sa du att det var tre aktuella namn för rollen. Hur ser det ut nu, och när kan det bli klart?

– Ja... Utan att säga för mycket kan väl nåt namn försvunnit och nåt tillkommit. Jag törs faktiskt inte säga något kring när, men självklart hade jag helst sett att det var klart nu.

En hel del förlängningar har presenterats i veckan. Truppbygget i dagsläget består av William Alftberg, Elias Lindgren, Oskar Lindgren och Robin Christoffersson. 

– Det har egentligen varit självklart att jobba vidare med de här namnen. William har gjort det bra hela säsongen, Elias har alla möjligheter att växa ut till en riktigt skicklig back, Oskar vet vi vad han går för och "Robban" har aldrig svikit när vi behövt honom som mest. Då har han stått upp för oss.

Det har kommit uppgifter i media om att Mariestads poängspruta, Ludwig Wistén, ska vara klar för VH. Vad säger du om honom?

– Ja, jag såg att de tackade av honom i veckan. Det är nog några fler klubbar på bollen där. Honom skulle jag gilla att få hit. Det är en spelare som skulle passa in bra hos oss, utifrån hur vi vill spela.

Pelle Johansson berättar till sist att det "kommer rulla på med framförallt förlängningar" framöver. Gällande nya spelare är det inte lika troligt att VH presenterar något nytt inom den närmsta tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!