Sportchefen om lagbygget: "Är viktiga rekryteringar"

Niklas Salo är borträknad – men Kristoff Kontos och Christoffer Rasch är fortfarande med i bilden. Vi har kollat läget med VH:s sportchef Morgan Persson inför den viktiga slutspurten av Silly Season.

Vimmerby Hockey har fortsatt kontakt med succéspelaren Kristoff Kontos.

Vimmerby Hockey har fortsatt kontakt med succéspelaren Kristoff Kontos.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-06-26 15:30

I torsdags presenterades Niklas Salo av Kiruna AIF i den norra Hockeyettan.

För Morgan Persson kom inte den nyheten som någon större överraskning.

– Salo har funnits med i våra tankar, men varken vi eller han har visat något jätteintresse för varandra inför den kommande säsongen. Det har aldrig varit nära. Istället har vi tittat på andra spelare på den positionen.

Vimmerby Hockey ska komplettera truppen med en back, en center och en ytterforward.

– Det är viktiga rekryteringar. Vi vill få in tre spetsspelare, som det brukar kallas. Precis som många andra klubbar går vi och väntar på besked från spelare som vi har haft kontakt med, säger Morgan Persson.

Han tillägger:

– På slutet har det dykt upp några nya namn som vi ska undersöka.

Vinterns succéspelare Kristoff Kontos är fortfarande aktuell för en återkomst till Vimmerby.

– Jag pratade med honom så sent som i torsdags och intresset är ömsesidigt. En försvårande omständighet är att Kontos fortfarande sitter i karantän. Kanada är nedstängt. Han får inte ens gå på gymmet.

Christoffer Rasch...?

– Det är egentligen samma sak där. Vi har fortsatt kontakt med Rasch, samtidigt som vi undersöker andra alternativ i väntan på att han ska lämna besked, säger Morgan Persson.

Enligt den nuvarande planeringen startar Hockeyettan-säsongen den 4 oktober. VH-truppen samlas två månader tidigare för att dra igång försäsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!