Sportchefen om risken: "Det är nog bara en tidsfråga"

Flera lag i både den östra och den västra Hockeyettan-serien har drabbats av problem med covid-19 och vissa har tvingats till tillfälliga avbrott i verksamheten. Men den södra serien har klarat sig förhållandevis bra. "Frågan är mer när det kommer till vår serie, inte om", säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson.

Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson tror att det finns en stor risk att covid-19 slår till mot lagen i Hockeyettan.

Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson tror att det finns en stor risk att covid-19 slår till mot lagen i Hockeyettan.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-11-10 21:57

Vimmerby Hockey går in i en tuff period den kommande tiden med fyra matcher på tio dagar. Det gör man samtidigt som region efter region skärper sina allmänna coronaråd efter att smittspridningen tagit ordentlig fart. Kalmar län gick under tisdagen ut med att man skärper restriktionerna för regionen. En av åtgärderna är att man drar ner maxgränsen för publik till 50 personer igen. 

– Vi hann bara spela en match med 300 personer och vi är ju förberedda på det här. Det är förståndigt och vi måste vara ansvarfulla, säger Vimmerby Hockeys sportchef Morgan Persson. 

VH behöver däremot inte pausa sin verksamhet, trots att Kalmar län avråder från idrottsträningar, matcher och tävlingar. Lagen i Hockeyettan betraktas bedriva en elitverksamhet och har egna protokoll som de följer. 

– Alla förstår hur allvarligt läget med smittan är, men vi kan bara göra så gott det går. Vi är extremt noggranna med att följa protokollet och om något skulle dyka upp så får man ta det lite på uppstuds, menar Persson. 

Faktum är att inget lag i VH:s södra serie behövt pausa sin verksamhet på grund av covid-19 – än. 

– Nej, det har varit mest lagen i den östra och västra serien som fått in smittan. Men det är nog bara en tidsfråga här. Frågan är mer när det kommer till vår serie, inte om. 

Ser ni någon risk med att fortsätta spela matcher?

– Tittar man på SHL så har det varit några lag som drabbats, och då är de heltidsproffs och sysslar bara med hockeyn. För vår del så jobbar alla spelare vid sidan om och det är klart att risken är ännu större att utsättas för smittan då. Men vi har testat våra spelare och vi har inget hos oss. 

Hur går annars snacket bland lagen i er serie?

– Jag har faktiskt inte hört så mycket. Jag vet att Halmstad hade någon misstanke om fall, men där tror jag att det visade sig vara negativa test till slut.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!