Dalens sportchef: "Har varit uträknade många gånger"

2–0-underläge och tung uppförsbacke. HC Dalen har inte givit upp hoppet om en vändning. "Vi har varit uträknade i många matcher den här säsongen, men visat att vi klarar att vända, säger HC Dalens sportchef Oscar Josefsson inför den tredje matchen i kvartsfinalserien mot VH på lördagen.

Dalen måste ta två raka mot Vimmerby i helgen för att tvinga fram en femte och avgörande match i kvartsfinalserien.

Dalen måste ta två raka mot Vimmerby i helgen för att tvinga fram en femte och avgörande match i kvartsfinalserien.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-03-10 16:00

Oscar Josefsson. Ja, visst låter det bekant. Dalens sportchef har nämligen en bakgrund som spelare i Vimmerby.

– Jag gjorde två säsonger i klubben mellan 2015 och 2017 och har många fina minnen från den tiden, säger han.

undefined
Dalens sportchef Oscar Josefsson har två säsonger som spelare i Vimmerby Hockey bakom sig.

29-åringen gjorde en säsong i Hockeyallsvenskan med IK Oskarshamn efter tiden i Vimmerby innan han valde spel i HC Dalen. Där spelade han fram till förra säsongen. Numera har han rollen som sportchef i klubben.

– Jag fick frågan att ta över rollen när Pelle Gustafsson lämnade för HV71 under säsongen. Jag är nog seriens yngste sportchef och det är kul även om jag gör det här på ideell basis.

När valen till Hockeyettans slutspel gjordes förra helgen såg Josefsson chansen att återstifta bekantskapen med Vimmerby Hockey. Ett val han kanske har anledning att ångra efter två raka förluster på hemmais för Dalen.

– Det är ingen hemlighet att vi hellre hade haft ett bättre utgångsläge. När vi förlorade med 2–0 i den första matchen kom vi inte alls upp i nivå. I den andra var vi mycket bättre med spelmässigt, men gjorde ett par misstag och blev straffade för det i fel lägen. Målen Vimmerby fick med sig där blev avgörande.

Hur går snacket i laget? Kan ni vände på det här?

– Att vi spelade så pass bra senast gör ändå att hoppet lever. Dessutom har vi varit i många tuffa situationer i matcher i Allettan där vi i princip varit uträknade, men lyckats vända och leverera när det gäller som mest. Att vi har de erfarenheterna med oss gör ändå att vi har all anledning att tro på en vändning. Det gäller att vi gör en bra match på lördag så får vi ta det därifrån. Det känns ändå som att det är mer press på VH i det här läget.

Dalens spelartrupp fick torsdagen helt fri från hockey och fokuserade på återhämtning. På fredagen var en träning inplanerad och på lördagen går bussen österut.

– Det kom ett rejält snöoväder i Jönköping på fredagen så hoppas att vädret inte ställer till det.

Hur är läget i truppen?

– Det ser bra ut. Alla spelare är tillgängliga.

Hur speciellt är det för dig att möta VH?

– Det är jättekul. Jag känner spelare som Jakob Karlsson, Anton Carlsson och Pelle Ström sedan tiden vi spelade tillsammans. Jag hoppas på två sevärda och häftiga kamper i ishallen i helgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!