Sporten spekulerar • Kan det bli Dalen, eller Piteå...?

Gnugga händerna hockeyälskare. Det vankas slutspel och nervkittlande matcher. Frågan är vilket lag Vimmerby Hockey får möta? Sporten har resonerat, funderat och spekulerat kring det.

Vilket lag får Vimmerby Hockey möta i playoff? Sporten har försökt bena ut förutsättningarna och vad som kan bli VH:s motstånd.

Vilket lag får Vimmerby Hockey möta i playoff? Sporten har försökt bena ut förutsättningarna och vad som kan bli VH:s motstånd.

Foto: Haris Dreco/Arkiv

Ishockey2022-03-15 20:30

Vägen dit var långt ifrån spikrak, snarare snårig.

Vimmerby Hockey visade ändå styrka när man tog sig till topp-åtta och fortsatt spel i slutspelet.

På onsdag spelas sista matchen i Allettan, länsderby borta mot Kalmar.

Den saknar egentlig betydelse.

Oavsett resultat kommer VH att spela "kvartsfinal" och de kommer inte att få välja motstånd när det är dags för den proceduren. Den förmånen, eller hur man nu ser på saken, kommer de åtta högst rankade lagen att ha. Det högst rankade laget får sedan välja motståndare först. Matchserierna spelas i bäst-av-tre, där de högst rankade lagen spelar borta-hemma-hemma.

Redan nu vet vi vilka 13 av de här 16 lagen blir. Från södra Allettan: Väsby, Karlskrona, Mariestad, Dalen, Vimmerby och Huddinge. Från norra: Boden, Surahammar, Kalix, Piteå och Borlänge. Från Fortsättningsserien: Visby vinnare av den södra och Lindlöven, vinnare av den norra.

Den sista platsen i norra Allettan står mellan Strömsbro och Forshaga. Matchen spelas onsdag kväll.

Två lag tillkommer även i Play in, där Halmstad och Tranås möts samt Tegs SK och Wings Arlanda. Vinnarna i de mötena går till kvartsfinal. Första matcherna spelas i skrivande stund.

I sammanhanget ska sägas att ettan och tvåan i respektive Alletta, Nybro, Kalmar, Hudiksvall och Östersund, går direkt till semifinal.

Första matchen i playoff spelas 22 mars.

De här lagen tror vi tar de tre sista platserna:

Strömsbro tar sista platsen i norra Allettan.

Tranås vinner Play in mot Halmstad. Varför? De har fått kämpa hårt hela säsongen och har många karaktärsspelare.

Tegs SK betvingar Wings. Varför? De har bättre spets.

Med tanke på Vimmerbys historik i slutspelet de senaste säsongerna – och lagets styrka att vinna mot topplagen i slutet av Allettan, tror vi inte att VH kommer att väljas av de topprankade klubbarna. Känslan är att Vimmerby kommer att väljas bland de sista motståndarna.

Så... när vi kikat in i spåkulan tror vi på följande åtta möten:

• Boden–Teg

• Väsby–Huddinge

• Surahammar–Borlänge

• Mariestad–Lindlöven

• Karlskrona–Tranås

• Kalix–Strömsbro

Dalen–Vimmerby

• Piteå–Visby.

Kommentar: Är det verkligen troligt att HC Dalen väljer Vimmerby om de får chansen? Nej, med tanke på hur det gått i de senaste matcherna. Ja, med utgångspunkt för det geografiska närliggande läget. Eller kan det rentav bli så att Vimmerby väljs sist av samtliga valbara lag? En tripp till Piteå...? Jo, vi tackar.

* Vimmerby Tidning direktrapporterar från onsdagens match mellan Kalmar och Vimmerby, med start klockan 18:45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!