Stabil insats av VIK

Division ett-laget Kallinge/Ronneby var på intet sätt ofarliga i mötet med Västerviks IK. Men VIK-laget gjorde en genomsolid insats utan att för den delen sprudla, och vann med 3-0.

Foto:

Ishockey2017-09-01 16:20

Det var ett strukturerat och organiserat VIK som inledde träningsturneringen i Kristianstad under fredagseftermiddagen. Man var måna om att hålla pucken inom laget och den naivitet man visat upp tidigare under försäsongen var ett minne blott.

KRIF, som ju alltid är ett lag med i de senare delarna av säsongen, hängde inte med ett piggt VIK-lag i inledningen utan fick med hjälp av ett numerärt överläge en biljett in i tillställningen. Den första perioden gick mot slutet när nyförvärvet Oskar Svanlund presenterade sig på bästa sätt: genom att göra mål.

–Jag tycker att han är en av våra bättre forwards idag. Kul för honom att få göra mål i debuten, säger tränare Roger Forsberg.

Mora-lånet tog vara på en tilltrasslad retur vid KRIF-målvakten Malm och backhandskickade in 1-0.

I den andra var VIK kraftigt spelförande, och till skillnad mot i den första perioden fick man fäste i KRIF-zonen. Något även KRIF fick vid ett par tillfällen. Övertaget till trots var resultatet oförändrat efter två akter.

– Vi gör det helt okej i andra, men jag önskar att vi kunde få stopp i spelet tidigare när vi hamnar under press i egen zon, menar Forsberg.

Oskar Drugge satte 2-0 när han från snäv vinkel tog vara på en sargretur. Victor Öhman utgick sedan skadad. Under en räd i neutral zon gick han omkull efter att ha fått en klubba i ljumsktrakten. Mardröm för VIK om det visar sig vara allvarligt.

– Det såg ut som om han drog ljumsken i skäret. Det verkar inte alls bra. Vi ska se till att han kommer till akuten nu ikväll, berättar Forsberg.

VIK:s förmåga att lugna ner spelet och hålla pucken inom laget tog udden av KRIF:s reduceringsjakt och de halvlägen som man lyckades skaka fram vållade inga större svårigheter för Jonas Fransson i VIK:s bur.

Istället fick tilltänkte målskytten Christopher Fish, som haft gott om möjligheter tidigare under försäsongen, slutligen göra mål. Efter en fin cross-passning från Alexander Wiklund kunde Fish lura ner målvakten och lägga in den mellan benen fram till 3-0.

– Sista fem minuterna var bra från vår sida, inte bara för målet. Vi spelar rakare och på den spelare som har fart, avslutar Forsberg.

Oskar Carlsson och Patrik Blomberg, som båda varit sjuka under veckan, saknades i VIK där Jonas Fransson, Christopher Fish och Alexander Wiklund är värda ett extra omnämnande enligt Forsberg.

KRIF-VIK 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

1:a perioden: 0-1 (19:34) Oskar Svanlund (Mattias Elfström, Jörgen Karterud)

3:e perioden 0-2 (04:19) Oskar Drugge (Emil Georgsson, Jörgen Karterud) 0-3 (18:04) Christopher Fish (Alexander Wiklund)

Skott: 25-29 (9-11, 10-8, 6-10)

Utvisningar: KRIF 3 x2 minuter, VIK 4 x 2 minuter

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!