Stabil seger för VH i länsderbyt

Vimmerby Hockey tog en stabil seger i onsdagskvällens träningsmatch borta mot Nybro. 5-2 slutade länsderbyt, efter att VH växlade upp i andra perioden och sedan spelade av den tredje. – Det känns stabilt över fyra femmor, berömmer tränaren Tobias Jahr.

Nyförvärvet Robin Höglund (i mitten) har imponerat under säsongstarten. På onsdagskvällen blev det två nya mål från powerforwardens sida när Vimmerby Hockey besegrade Nybro på bortais.

Ishockey2017-09-06 19:02

Efter de första 20 minuterna ledde hemmalaget Nybro med 2-1, ett resultat som inte var mycket att säga om.
Vimmerby tog visserligen ledningen genom Robin Höglund efter drygt tre minuter, men annars tillhörde den första perioden Nybro, som skapade flest chanser och såg klart vassast ut. Detta trots att laget saknade spelare som Fabian Axelsson, Linus Olsson, Simon Hellholm, Kim runermark och Erik Lindström.

I den andra perioden ökade Vimmerby tempot och tog över spelet. Robin Höglunds andra mål kom inte ologiskt. Nybro saknade dock inte chanser – mycket tack vare dubbla spel i numerärt överläget, varav det ena innebar spel fem mot tre i en halv minut.
VH redde dock ut stormen och exploderade sedan. 2-3 kom efter 15:12 då Markus Modigs drog till direkt efter tekning från Jakob Karlsson. 21 sekunder senare skickade Fredrik Asplund in 2-4.
– Jag tycker vi käkar upp dem i den andra perioden.
– Trots att vi ligger efter i planeringen och spelmässigt inte betat av allt på träning, så syns det att de har det i sig, säger Tobias Jahr.

Drygt tre minuter in i slutperioden avgjorde Markus Modigs matchen. Tillsammans med Pontus Johansson kom han två mot en, fick passningen, måttade och skickade upp pucken i krysset.
Resten av slutperioden spelade VH av utan några som helst problem.

Utöver målen hade Vimmerby också två träffar i ribban.

I Vimmerby imponerade återigen powerforwarden Robin Höglund. Även nyckelspelarna Jakob Karlsson och Markus Modigs visade att formen är på gång. Stabil insats även av Johan Kallio i målet.
– Han var grym ikväll. Vi har en delikat uppgift framför oss när vi ska välja vem som ska vakta kassen när serien väl drar igång, säger Tobias jahr.

Nybro Vikings-Vimmerby Hockey 2-5 (2-1, 0-3 0-1)
Målen: 0-1 (03:26) Robin Höglund (Jakob Karlsson) sp 5/4, 1-1 (04:54) Jesper Bärgård (u.a.), 2-1 (11:49) Fabian Ilestedt (u.a.), 2-2 (29:53) Robin Höglund (Sebastian Åkesson), 2-3 (15:12) Markus Modigs (Jakob Karlsson), 2-4 (15.33) Fredrik Asplund (Jesper Kokkonen), 2-5 (43:21) Markus Modigs (Pontus Johansson, Jakob Karlsson).
Skott: 8-9 31-32 (9-10, 14-13).
Utvisningar, Nybro: 3x2 min. Vimmerby: 4x2 min