Stabil seger för VH

Ytterligare tre poäng för Vimmerby Hockey. Och återigen tre imponerande sådana. Stabila 4-2 borta mot Halmstad i kväll innebär att VH avancerar till tredje plats i tabellen.

Ishockey2015-10-28 20:47

I och med kvällens omgång är nu exakt halva serien spelad och den södra HockeyEttan kommer bli en riktig nagelbitare.
Fyra Allettan-platser står på spel och det är nu fem lag som gör upp om dem. Västervik spände musklerna i tredje perioden mot Kallinge i kväll, vann och toppar serien med 26 poäng. Men där bakom är det knallhårt. Tvåa Troja med 23, trea Vimmerby med 23, fyra Kallinge med 22 och femma Kristianstad med 22.
Bortamatchen mot Halmstad i kväll började på bästa sätt för Vimmerby. Redan efter tre minuter skickade Simon Dahl iväg en isare som innebar 1-0 (hans femte mål den här säsongen).

Vimmerby förlorade skotten stort (38-22), men återigen svarade laget för en helt felfri försvarsinsats och större delen av Halmstads avslut fick tas från iskalla lägen. Och när det väl blev farligt stod Marcus Evertsson i VH-kassen där som en sista säker utpost. Han var riktigt bra i dag och visade att han på riktigt utmanar Linus Lundin om målvaktsposten i Vimmerby.

VH hann även göra 2-0 innan den första perioden var till ända. Matchens suverän, Jesper Kokkonen stal pucken, åkte slalom i Halmstads-försvaret, drog målvakten och la retfullt enkelt och läckert in 2-0.

I inledningen av den andra perioden reducerade Halmstad från ingenstans då en slumppuck letade sig in bakom Evertsson. Tre minuter senare var det dock dags för Jesper Kokkonen igen. Den här gången stal han istället pucken i mittzonen, åkte sig fri och satte 3-1 mellan benen på hemmalagets målvakt. När Matthias Sundberg gjorde 4-1 strax innan halva matchen var spelad kändes det avgjort.

Vimmerby spelade sedan av den tredje perioden på ett utomordentligt sätt. Man höll Halmstadsspelarna på rätt sida och de tre poängen var aldrig i närheten av att rinna dem ur händerna. Halmstad reducerade visserligen till 4-2 med dryga minuten kvar att spela, men VH:s omvittnade ramstarka defensiv firade triumfer rakt igenom hela sista perioden.

Att Vimmerby misslyckades med att sätta ett femte mål, när Halmstad tog ut målvakten i slutminuterna, är en gåta. Inom loppet av tio sekunder hade man i stort sett öppet mål tre gånger, men varje puck gick utanför.

Bäst i VH var tidigare nämnde keeper Evertsson. Riktigt starka insatser också av Jesper Kokkonen, Matthias Sundberg, Joonas Koskinen och Tobias Jonsson.
På lördag är det dags för nästa match. Och ännu en oerhört viktig sådan - tabellfyran KRIF på bortaplan.