Stabilt och effektivt VH var numret större

Vimmerby Hockey har fått en flygande start på säsongen. På onsdagen kom andra raka segern via 4–0 hemma mot Hanhals. "Vi var effektiva och stabila", konstaterade VH-tränaren Staffan Lundh.

VH-jubel efter Anton Carlssons 1-0-mål mot Hanhals.

VH-jubel efter Anton Carlssons 1-0-mål mot Hanhals.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-10-06 21:35

VH hade en överkomlig uppgift på förhand mot Hanhals som är tippat som bottenlag. Skillnaden syntes också ute på isen då VH hade övertaget spelmässigt och kunde koppla greppet med två mål i första perioden. Anton Carlsson låg bakom det första med ett skott från distans och det andra kom i spel fem mot fyra och då var det Christian Lindberg som fick till en fullträff från blålinjen.

– Vi har pratat en hel del om att våga ta den typen av skott utifrån. Anton Carlssons mål var en tekningsvariant som gick hem dessutom, sa Staffan Lundh.

I andra fortsatte VH att skapa tryck i Hanhals zon, men målet fram till 3–0 dröjde. Till slut var det nyförvärvet Lucas Jidenius som hittade rätt med ett skott från slottet. Gästerna hade agerat blekt så långt och fått sina bästa chanser när VH bjöd dem på lägen, men ändå aldrig varit riktigt nära ett mål.

– Jag tyckte att vi gick ned oss lite en bit in i andra så det var skönt att vi ändå fick med oss det målet.

I upptakten av tredje fick VH chansen i power play igen. Todd Winder avlossade ett skott som Ludvig Vännström styrde in till 4–0. 

– Det var ett bra skott av Todd, men Vännström var sist på pucken då den gick in via hans fot. Det var fint att få ett kvitto på att spelet i power play funkar också med två mål ikväll då vi inte fick chansen att prova det i matchen mot Kalmar, sa Staffan Lundh som var nöjd med lagets insats som helhet.

Mot Hanhals var det inga spelare som stack ut, utan det var lagmaskinen som låg bakom segern.

– Alla gör sitt jobb ute på isen och vi är effektiva på de lägen som ges. Vi bjuder dem visserligen på ett par lägen, men det kan jag köpa då jag vill att vi ska försöka spela oss ur situationerna snarare än att bara kasta iväg puckar, säger Staffan Lundh

I nästa omgång ställs VH mot Mörrum på bortais på fredag. En prövning som säkerligen kommer bli tuffare.

– Det blir en helt annan grej med bortamatch. Vi ska kika lite på hur Mörrum spelar och spelarna får en chans att slicka såren och ladda om för match igen.

Målen mot Hanhals: 1–0 (9.16) Anton Carlsson (Hugo Enock, Tatu Kokkola) 2–0 (15.32) Christian Lindberg (Ludvig Vännström, Tatu Kokkola) 3–0 (35.03) Lucas Jidenius (Jakob Karlsson, Hugo Ollila), 4–0 (42.57) Ludvig Vännström (Todd Winder, Tatu Kokkola),

Christian Lindberg gjorde 2-0 i power play med ett distinkt backskott.
Christian Lindberg gjorde 2-0 i power play med ett distinkt backskott.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!