Stjärnans gåva: 1,5 miljoner till moderklubben

Nyligen vann han Stanley Cup med Florida och skrev på ett kontrakt med Toronto. Nu ger Oliver Ekman-Larsson 1,5 miljoner till moderklubben Tingsryd. "Det känns väldigt bra", säger ordföranden Jan Pyrell.

Oliver Ekman-Larsson. Arkivbild.

Oliver Ekman-Larsson. Arkivbild.

Foto: BRUCE BENNETT/AFP/TT

Ishockey2024-07-02 11:44

Hockeyallsvenska Tingsryd är i ekonomisk kris. Klubben behöver få in 2,5 miljoner kronor för att undvika tvångsdegradering och konkurs.

Kampen för att rädda elitlicensen och reda ut föreningens dåliga ekonomi pågår därmed för fullt – och nu får Tingsryd hjälp från en nybliven Stanley Cup-mästare.

Oliver Ekman-Larsson, som nyligen vann Stanley Cup med Florida och i veckan gjort klart med Toronto där kontraktet är värt 150 miljoner kronor, går in med 1,5 miljoner kronor i aktieägartillskott, skriver Smålandsposten.

– Nu ska vi bara ha in de sista kapitalgarantierna också, säger Tingsryds ordförande Jan Pyrell till tidningen.

Enligt Pyrell kan Ekman-Larssons bidrag inte räknas till den kapitalgarantin på 2,5 miljoner.

– Det han har bidragit med är inte samma pengar, garantier är inte rena pengar. Det är ett aktieägartillskott och man får se det från två olika håll, säger han till Expressen.

Licensnämnden har ställt kravet att Tingsryd senast på onsdagen ska presentera en godtagbar handlingsplan som ska innehålla kapitaltäckningsgarantier på 2,5 miljoner kronor. I början av veckan var kapitalgarantin uppe i drygt 1,7 miljoner.

Misslyckas Tingsryd med det så flyttas klubben ned till division 1.

Om Tingsryd uppfyller kraven så möter de Vimmerby på hemmais den 18:e oktober.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om