Stannade kvar

I slutet av september 1999 kom Tim Dickinson och två andra amerikaner till Sverige och Vimmerby för att spela hockey. Han är fortfarande kvar. - Det hade jag aldrig räknat med. Jag såg det som ett stort äventyr, säger Tim som är en viktig byggsten i det VH som är på väg mot play-off.

Vimmerby Hockey istället för Minnesota North Stars i NHL. Men ändå en dröm som gick i uppfyllelse för Tim Dickinson.

Vimmerby Hockey istället för Minnesota North Stars i NHL. Men ändå en dröm som gick i uppfyllelse för Tim Dickinson.

Foto:

Ishockey2008-12-18 07:16


Som så många andra unga hockeyfrälsta pojkar i Minneapolis drömde Tim Dickinson om att någon gång få spela i NHL-laget Minnesota North Stars.
Den drömmen gick aldrig i uppfyllelse.
Istället fick han uppfylla en annan dröm, den om att få ta del av och uppleva hur livet är i ett annat land. I Sverige, långt borta från hembygden.
Över en kopp kaffe och en biskvi på ett av Vimmerbys caféer berättar den 32-årige backkämpen om karriären, om årets säsong och lite annat smått och gott.
Vi kan snabbt konstatera att han just nu stortrivs med hockeylivet i Vimmerby:
- Det är stor skillnad mot förra året. Så här roligt har det inte varit att spela på flera år.

Tränare... inget för Tim
Han återvände till staden och klubben förra säsongen efter att ha spelat i allsvenskan en säsong och division ett under många år. Tim gjorde det som spelande tränare.
En kombination som inte var lyckad:
- Nä, det var ingen hit att vara tränare. Det var en väldig svår balansgång och till slut blev det en belastning att både spela och träna.
Som han själv uttrycker det på perfekt svenska: "det var en skittråkig säsong".
I vinter är det rena motsatsen.
- Jag tror alla tycker det är kul nu. Att vi har framgång är en del, men också att stämningen är väldigt bra. Det fanns några spelare förra året som tog för stor plats och det skapade negativ energi. Jag behöver inte säga vilka spelare det var, det räcker med att konstatera att känslan i truppen och gruppen är mycket mer positiv i år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!