Stark match av Vimmerby

Upp i topp. Jodå. Vimmerby är just nu serieledare i den södra Allettan. Detta efter en ny triumf. En ganska behändig sådan. Bottenlaget Valbo orkade inte stå emot Vimmerbys offensiv, som vann med 4-1.

SERIELEDNING. Vimmerby vann enkelt mot Valbo och tog sig upp i topp i tabellen.

Ishockey2018-01-21 17:14

Skulle Valbo kunna upprepa prestationen från i lördags, då Dalen besegrades med 5-1?

Nä. För det var VH alldeles för stabilt och säkert.

Trots att det var mållöst med mer än halva matchen spelad, var det hemmalaget som kontrollerade och styrde matchen.

Känslan var att det bara var en tidsfråga innan det skulle lossna målmässigt för Vimmerby. Det dröjde till minut 31 innan Markus Modigs spräckte nollan. Och snyggt var det dessutom. Han piskade upp pucken i nättaket. Den annars utmärkte Valbo-målvakten, Otto Bäcklin, hade inte en chans.

Förstafemman, som skapade mycket, gjorde också 2-0. Kapten Karlsson (Jakob) höll sig påpassligt framme och slog in en retur från nära håll.

När sedan Markus Modigs satte sitt andra och Vimmerbys tredje mål, en bit in i tredje perioden, så var det spiken i kistan för gästrikarna. Målet kom på straff sedan Hampus Harlestam blivit nerdragen.

Spelmässigt behövde inte VH prestera på sin yttersta nivå  för att vinna den här matchen. Vimmerby var helt enkelt klassen bättre än Valbo. Visst reducerade de till 3-1, men gästarna var ändå aldrig nära poäng. Kort senare kom 4-1 genom Jakob Karlsson.

Vinsten innebär att "Tigrarna" gick upp i serieledning. En poäng före en jagande trio med Kristianstad, Hudiksvall och Huddinge.

I VH hyllas den kollektiva insatsen. Närmast väntar nu toppmöte, Kristianstad på bortais.

Vimmerby-Valbo: 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)
Andra perioden: 1-0  (31.17) Markus Modigs (Jacob Isaksson, Dennis Fröland), 2-0 (36.57) Jakob Karlsson (Jesper Kokkonen, Markus Modigs), 3-1 (55.07) Max Pålholm
Tredje perioden: 3-0 (45.44) Markus Modigs (straff), 3-1 (55.07) Max Pålholm, 4-1 58.38) Jakob Karlsson
Utvisningar: VH: 4x2. Valbo: 4x2
Skott: 9-6, 17-7, 8-10