Stark VH-seger på straffar mot Mariestad

Viktor Kokman tog alla tre straffarna i straffläggningen och räddade två poäng till Vimmerby. 2-2 efter 65 minuter gjorde att matchen mellan Mariestad och VH fick avgöras på straffar och där blev Dennis Fröland ende målskytt. – Fyra spelare borta och halvsjuka killar som spelade. De la ner ett otroligt jobb, berömmer tränaren Eric Karlsson.

Kalle Johansson var en av Vimmerbys absolut bästa spelare när laget vann på straffar borta mot Mariestad på söndagskvällen.

Ishockey2017-01-29 17:16

Med fyra anfallsspelare skadade eller sjuka kämpade Vimmerby Hockey på tre femmor i 60 minuter. Inte konstigt att laget såg tröttkört ut på slutet.

Genom två mål av Oskar Norlöv i den andra perioden hade hemmalaget Mariestad ledningen med 2-0 när halva matchen var spelad.
Vimmerbys reducering kom dock snabbt därefter – ett vackert mål där Oscar Josefsson frispelade Kalle Östman.
55 sekunder in i den tredje perioden bjöd VH på ytterligare en delikatess, då Kristoffer Backman spelade fram Hampus Harlestam, som styrde in kvitteringen.

Att det sedan inte blev något mer mål i den tredje perioden kan tillskrivas två starkt spelande målvakter – för chanser saknades sannerligen inte för de båda lagen. Närmast för Vimmerby var duktige Robin Kokkonen som skapade två jättelägen i numerärt underläge.
2-2 efter full tid får dock ses som rättvist – inget av lagen dominerade några längre perioder i matchen, utan båda stod upp bra.

I förlängningen var det två mycket trötta lag som hade svårt att få igång något tempo i spel fyra mot fyra. Därför kändes det rimligt att avgörandet skulle komma på straffar.

Lika logiskt var det att Viktor Kokman fick rädda samtliga straffar åt sitt VH. Enda målet i straffläggningen gjordes av Dennis Fröland och två pinnar till Vimmerby.

Bäst i Vimmerby var Kalle Johansson, Robin Kokkonen, Hampus Harlestam och målvakten Viktor Kokman.
I Mariestad handlade i stort sett allt om den vassa förstafemman.

– Killarna la ner ett jäkla jobb. Vi kommer till Mariestad med ont om folk och har halvsjuka killar som spelar. Det här var två otroligt starka poäng. Jag är jättenöjd med hur vi genomför matchen, säger Eric Karlsson.

Han har nu lotsat sitt lag fram till åtta poäng på de tre matcher som har gått sedan han, tillsammans med Krister Ström och Tobias Jahr, tog över rodret efter sparkade Jeff Hällegard.

– Nu är det bara fyra poäng upp till tredjeplatsen (direktplats till play off 2). Det går fort i en jämn serie och det gäller att plocka de här enskilda och viktiga poängen, säger VH-tränaren.