Stark VIK-seger i Malmö

Västervik IK lyckades under onsdagskvällen besegra IK Pantern i den mycket tuffa bortamatchen. Gästande VIK stod för en riktigt stark insats och vann matchen med 3-1.

Ishockey2017-12-27 20:20

Alexander Viklund gav Västervik ledningen i den tionde minuten av första perioden efter framspel av Joacim Hedblad. 1-0-ledningen stod sig sedan till den andra perioden där det återigen var VIK som skulle göra mål. Victor Öhman spelade fram till Christopher Fish som kunde skjuta in 2-0 till gästerna. Kort därefter rök Alexander Viklund ihop med Panterns Robin Dahse vilket till slut ledde till matchstraff för de båda.

Inför den tredje perioden var ställningen fortfarande 2-0 till Västervik. Med tre minuter kvar av matchen fick hemmalaget in ett reduceringsmål efter att de plockat målvakten, men VIK skulle se till att döda matchen. Med 40 sekunder kvar av matchen sköt Christopher Fish in sitt andra mål i matchen efter assist från Emil Georgsson Dan Pettersson. Segersiffrorna skrevs till 3-1 och Västervik kunde räkna hem tre oerhört starka poäng från den tuffa bortamatchen i Malmö.

IK Pantern-Västerviks IK 3-1 (0-1, 0-1, 1-1)
Första perioden: 0-1 (10:41) Alexander Viklund (Joacim Hedblad).
Andra perioden: 0-2 (27:09) Christopher Fish (Victor Öhman).
Tredje perioden: 1-2 (57:09) Andreas Söderberg, 1-3 (59:21) Christopher Fish (Emil Georgsson, Dan Pettersson).
Skott: 22-23 (7-10, 9-7, 6-6)
Utvisningar, Pantern: 4x2 min, 1x5 min, 1x20 min. VIK: 3x2 min, 1x5 min, 1x20 min.