Starka känslor i VSGF efter uttalande

Virserums SGF vs Åseda IF. Räkna med heta hockeybataljer mellan rivalerna i vinter. Inte minst nu när poängkungarna Simon Dahl och Jim Nordh bytt klubb - och efter Åsedatränaren Fredrik Petterssons uttalande för några dagar sedan: "Det är skönare att åka BMW än att åka Dacia".

Ett uttalande från Åsedatränaren Fredrik Pettersson om att "Det är skönare att åka BMW än att åka Dacia", har väckt känslor i Virserums SGF.

Ett uttalande från Åsedatränaren Fredrik Pettersson om att "Det är skönare att åka BMW än att åka Dacia", har väckt känslor i Virserums SGF.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-05-17 18:08

Vad den tidigare omtyckte Virserumstränaren syftade på framgick inte med säkerhet, men från VSGF-håll har uttalandet väckt känslor. De har tolkat det som så att Virserum inte är bra organisatoriskt. 

– Vi vill definitivt inte ägna oss åt någon pajkastning. Det får Åseda ägna sig åt om de vill det. Egentligen lägger inte vi någon jättevärdering i Fredriks uttalande. Vi kör vårt race, de kör sitt. Men vi vill verkligen dementera att vi inte har någon bra organisation, om man nu tolkar hans uttalande på det viset. Det stämmer inte alls, säger Christian Höglander i klubbens sportgrupp. 

– När Fredrik jobbade i vår organisation för några år sedan fanns det en del att önska, men nu tycker inte vi han har någon grund för det. Det ger fel bild. 

Vad har hänt sedan dess...?

– Vi insåg att det inte gick att arbeta vidare på samma sätt som vi gjort. Det var för få personer som var engagerade och de fick också dra ett stort lass, inklusive mig själv. Nu har vi flera arbetsgrupper, ansvaret är mer uppdelat och framför allt är vi fler som jobbar för föreningen. 

Höglander nämner bland annat just sportgruppen, där de är fem personer som arbetar kring de sportsliga frågorna. 

– Vi samverkar med varandra på ett helt annat sätt idag, där vi jobbar både effektivare och snabbare mellan de olika grupperna. Vi har även växt på ungdomssidan, där vi nu har fyra engagerade personer med ansvar för det området. Troligen kommer vi också utöka antalet ungdomslag i vinter, från två till tre. 

Christian Höglander tycker inte att det går att jämföra klubbens organisation idag, med hur det såg ut för just bara något år sedan. 

– Det är som natt och dag. Vi märker att vi har ett uppsving och har också nyligen bildat en veteranpool, där fem-sex pensionärer hjälper föreningen med praktiska saker. För två veckor sedan tillkom även en supportergrupp, som bland annat ska ta hand om publikevent för att försöka höja intresset ytterligare. Vi har mycket på gång också vad gäller arenan, vilket gynnar både hockeyn och fotbollen. 

A-lagstruppen är nästan spikad. Det återstår ett fåtal platser att fylla. Senast i raden att bli klara är Theo Johansson och Oliver Sällberg. 

– Vi ligger väldigt bra till. Vi ska ha in en back till och två forwards. Och vi söker spetsspelare. Sedan har vi inte tagit bort nummer 11 och 23. Det är Simon Dahl och Jim Nordhs tröjnummer. 

Varför?

– Det var såklart ett nederlag för oss att tappa dem. Vi räknar givetvis inte med dem kommande säsong, men deras tröjnummer kommer ändå att vara kvar oanvända. Vad vi förstår så har de ett stort hjärta för Virserum och att de spelade för oss i fyra säsonger tyder på att vi gjort något bra i alla fall.

Läs mer inom kort vad Fredrik Pettersson säger om Virserums reaktioner på uttalandet. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!