Stärkt Färjestad tog helgens andra seger

Färjestads vändning är fullbordad. Värmlänningarna vann sin andra match för helgen mot gästande Luleå i SHL sedan Linus Johansson petat in 3–2 i förlängning. –När det stormar mest får man steppa upp helt enkelt, säger han i C More.

Färjestads Linus Johansson jublar efter sitt 3-2-mål under söndagens ishockeymatch i SHL mellan Färjestads BK och Luleå HF i Löfbergs Arena.

Ishockey2021-11-21 20:26

Ett Färjestad som dagen innan brutit sin sex matcher långa förlustsvit med seger mot Rögle inledde hemmamatchen mot Luleå med självförtroende – Jacob De La Rose styrde in 1–0 redan efter en minut i Löfbergs arena.

Men det var inte bara att promenera hem segern. Mötet blev jämnt och med regelbundna mellanrum både fysiskt och grinigt – och det var först efter att matchen avgjorts i förlängningen som hemmalaget kunde pusta ut med sin andra raka vinst.

Finländske Julius Honka kvitterade för Luleå i powerplay en knapp kvart efter matchens första mål. Karlstadslagets Jesse Virtanen gav åter värmlänningarna ledningen halvvägs in i andra perioden, i samma veva som Luleås Jack Connolly bränt ett superläge när han lyfte pucken en bra bit ovanför ribban. Men i den tredje fick Connolly allt att stämma och kvitteringen var ett faktum.

Virtanen var nära att bli dubbel målskytt med fem minuter kvar av sista perioden men anfallet stoppades av Jesper Wallstedt i Luleåmålet. Trots att värmlänningarna fick avsluta perioden i numerärt överläge sedan Brendan Shinnimin utvisats för interference gick matchen till förlängning.

Där var det Färjestads Linus Johansson som avgjorde efter 27 sekunder.

– När det är som tuffast och allting går emot en får man se vad man är gjord av. Det hade varit väldigt enkelt att vinna hela tiden. När det stormar mest får man steppa upp helt enkelt, säger han till C More efter matchen.

Nu är Färjestad är nia i tabellen och Luleå sexa.