VH tog tre enkla poäng: "Kvitto på att vi gör det bra"

Segertåget vid namn Vimmerby Hockey rullar vidare. I en väldigt stabil match borta mot Tyringe kom sjunde raka triumfen för VH. "Vi kontrollerar matchen i 60 minuter", säger VH-tränaren Hampus Sylvegård efter 3–0-segern.

Martin Pärna inledde målskyttet för Vimmerby Hockey.

Ishockey2023-12-10 19:26

Det var inget snack om saken i Skåne under söndagskvällen. Trots att VH kom med en något sargad trupp kunde de enkelt städa av jumbon Tyringe med 3–0.

Men det dröjde 12:25 in i den andra perioden innan VH hittade nätet. Carl Sjöberg vann pucken i mittzon, transporterade den vidare längs med vänsterkanten och frispelade Martin Pärna som kunde raka in 1–0.

Med drygt 13 minuter kvar av matchen utökades ledningen genom backen Erik Fernhall som smög med upp längs högerkanten och distinkt satte dit 2–0. Speldirigenten Anton Carlsson stod på vänsterkanten och flippade läckert över pucken som sen hamnade i mål, en assistpoäng som dock missades i den officiella statistiken.

Som grädde på moset fastställde Isac Andersson slutresultatet till 3–0 med några minuter kvar. Målet kom genom en soloräd som avslutades med att Andersson rundade keepern och la in pucken i nät. Kaffe, kaka, sjunde raka och starka vind i seglen inför Allettan.

– Det var skönt att avsluta på topp. Det är ett kvitto på att vi gör det bra. En stabil match från vår sida, med tredje raka nollan. Vi kontrollerar matchen i 60 minuter, säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

undefined
Hampus Sylvegård fick se sitt lag ta sjunde raka segern.

VH saknade Oskar Lindgren, Eddie Levin, Sebastian Linder, Robin Christoffersson och Gustav Karlsson. Därmed fick femmorna konstrueras om inför matchen, och två VH-produkter fick chansen. 18-årige Joel Andersson debuterade genom att starta i förstakedjan bredvid Jakob Karlsson och Anton Carlsson. Adam Dahl, 22, fick speltid för andra matchen i följd när han startade i tredjekedjan.

– Laget skötte det bra. 3–0 borta är väldigt stabilt. De som fick chansen gör det okej, det är inte lätt att komma in såhär, säger Sylvegård.

Med Robin Christoffersson borta var det återigen dags för Scott Hector att vakta kassen. Han ville inte vara sämre än kollegan och höll nollan även han, VH:s tredje raka. VH har därmed inte släppt in ett mål på 182 minuter och 59 sekunder.

– Det är oerhört skönt. Defensiven sitter och det blir inte jättemånga farliga chanser. När det väl uppstår chanser har vi två bra målvakter som tar bort det farliga. Det är ett resultat av ett bra samspel mellan de och övriga laget. Men det är starkt av oss, framförallt när vi mött två bra lag i Troja och KRIF innan, två av tre matcher har dessutom varit borta, konstaterar Sylvegård.

Special teams då? Jo, VH var väldigt bra i boxplay och städade av de flesta farligheterna relativt enkelt. Noterbart är dock att laget inte gjorde mål i powerplay, spelformen som de varit så framgångsrika i, trots tre försök. Bör vi vara oroliga?

– Haha, nej det tycker jag inte. Ibland funkar det och ibland inte. Vi har bevisat tidigare att vi är skickliga där. Vårt boxplay var riktigt bra idag. Tyringe hade ett skott i stolpen men utöver det skapade de ingenting. Våra special teams är bra.

Nu väntar några spellediga veckor för Vimmerby Hockey inför Allettan som drar igång i mellandagarna.

I och med att Halmstad besegrade KRIF blev VH till sist fyra i tabellen, med sex poäng upp till Karlskrona i toppen. VH vann 13 av sina 18 grundseriematcher, elva av dessa segrar kom under ordinarie matchtid. VH har under grundserien bara förlorat tre matcher i full tid.

Tyringe-VH: 0–3

Första perioden: –

Andra perioden: 0–1 Martin Pärna (Carl Sjöberg)

Tredje perioden: 0–2 Erik Fernhall (Anton Carlsson, Carl Sjöberg), 0–3 Isac Andersson (Hugo Ollila, Johan Norberg)