Stefan "Lill-Prosten" Karlsson död

En av Brynäs största genom tiderna, Stefan "Lill-Prosten" Karlsson, har avlidit. Karlsson vann åtta SM-guld med klubben.

Brynäs Stefan "Lill-Prosten" Karlsson visar sin glädje efter ett mål av Brynäs mot Södertälje i SM-serien 31:a januari 1971 i Södertälje.

Brynäs Stefan "Lill-Prosten" Karlsson visar sin glädje efter ett mål av Brynäs mot Södertälje i SM-serien 31:a januari 1971 i Södertälje.

Foto: Jan Collsiöö/TT

Ishockey2020-11-13 23:05

Förre ishockeyspelaren Stefan "Lill-Prosten" Karlsson avled under fredagen, 74 år gammal. Det skriver Gefle Dagblad.

Stefan Karlsson spelade mellan 1964 och1981 sammanlagt 16 säsonger i Gävle-klubben. Under sin tid i Brynäs var han med och vann åtta SM-guld, det sista 1980. Totalt spelade han 476 matcher för klubben och gjorde 413 poäng.

Efter dödsbudet hyllas Karlsson av flera gamla medspelare.

– Han var bara 74 år och det är ingenting. Det är jävligt tråkigt. Det var en otroligt fin kille. Jag hade väldigt fina stunder med honom, både i landslaget och i Brynäs, säger Börje Salming till Sportbladet.

Även Mats Näslund, som vann sitt första SM-guld 1980, när Stefan Karlsson i Brynäs firade sitt sista, fyller i:

– Han var en genuin lagspelare som bidrog väldigt mycket för laget. Han var inte rädd för att ta hand om de nya killarna i en annars ganska hård miljö, säger Näslund till Sportbladet.

Stefan Karlsson har sitt nummer 18 hissat i taket på Monitor ERP Arena, före detta Gavlerinken.

Han spelade också i Tre Kronor och hann bland annat med sex VM-turneringar.

Stefan Karlsson sörjs närmast av sin hustru samt barn och barnbarn.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!