Sten nominera till eldsjälsgalan

Tänk på en eldsjäl inom sportens värld. Fundera ett tag. En av dem som säkert poppar upp är Sten Karlsson. Han är synonym med vad en eldsjäl är och står för. Nu ska hans mångåriga och viktiga arbete i Vimmerby Hockey uppmärksammas. Han är en av nio personer i Sverige som nominerats till årets eldsjäl i en direktsänd gala i TV4.

Sten Karlsson uppskattar att hans mångåriga arbete med ungdomar inom Vimmerby Hockey har resulterat i en nominering till eldsjälsgalan. Foto: Stefan Härnström

Sten Karlsson uppskattar att hans mångåriga arbete med ungdomar inom Vimmerby Hockey har resulterat i en nominering till eldsjälsgalan. Foto: Stefan Härnström

Foto:

Ishockey2013-01-18 23:05


I vått och torrt. I ur och skur. Sten Karlsson är alltid där. I ishallen. För klubbens, småttingarnas och ungdomarnas bästa. Genom åren har han lärt tusentals unga tjejer och killar grunderna i skridsksoåkningens sköna konst. Belöning har han fått i form av ungdomarnas uppskattning och glädje.
Nu väntar något helt annat. Den 28 februari kan han få hela Sveriges uppskattning. Då TV-sänds Eldsjälsgalan 2013 från Lisebergshallen i Göteborg.
- Det är helt fantastiskt, säger en något rörd Sten Karlsson, som när vår tidning pratar med honom just är hemkommen från ishallen. Förstås.

"Roligast i Leksand"
Han tror att det är VH-ordföranden Ingemar "Ingo" Johansson och Anders Kostenius som främst ligger bakom att han nominerades till galan. Och tydligt är att juryn som valde ut de nominerade föll för Sten Karlssons väldiga engagemang.
- De har faktiskt varit här från TV och följt mig en dag.
Att räkna på alla timmar som han lagt ner för klubben är näst intill omöjligt.
- Jag vet att jag genom åren kört mellan 8 000-10 000 mil, helt ideellt. Jag har inte tagit ut någon ersättning av något slag. Normalt sett brukar det bli runt 350 timmar på isen varje säsong. Sedan har du allt annat där utöver. Det är fullt upp, men roligt är det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!